Dorosteneckým kategoriím Viktorie Plzeň začala ligová sezona 2018/2019! Kategorie U19 padla ve Zlíně, kde uspěli jejich mladší kolegové. Šestnáctka pak vyhrála na Žižkově, kterému ale podlehl tým U18.

Dorost U19

Za tým do 19 let nastoupily v základu obě posily – Šimon Gabriel a Pavel Hezoučký. Viktoriáni se v prvním poločase ujali vedení díky gólu Tomáše Kepla, domácí celek ale v závěrečných 15 minutách skóre otočil a nakonec vybojoval tři body.

Zlín U19 – Plzeň U19 3:1
Branky: 75. Hrdlička, 80. Kopilec, 90. Váňa – 38. Kepl.
Plzeň: Bleha – Halász, Míka (C), Gabriel, Žilák – Uzlík (86. Kavka), Kodýdek (67. Ruda), Šulc – Hezoučký, Kepl, Selnar (75. Václavík).
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „V utkání proti jednoduše a bojovně hrajícímu Zlínu jsme šli do vedení ve 38. minutě, když si Keplovu střelu srazili domácí do vlastní sítě. Ve druhém poločase jsme měli několik možností navýšit skóre, ale nedařilo se nám příležitosti využít, což se ukázalo jako klíčový moment zápasu. Hezoučký nastřelil tyč, Kodýdek v šanci přestřelil a Šulc mířil vedle branky. Zlínu se podařilo vyrovnat v 75. minutě. Následně jsme neproměnili pokutový kop a vzápětí obdrželi gól na 2:1 pro domácí. Václavík se špatným dotykem následně připravil o gólovku. V 90. minutě jsme hráli na riziko a domácí dokázali vstřelit pojišovací třetí gól. V utkání jsme nezvládli klíčové momenty a přestože jsme byli fotbalovějším týmem, přišli jsme o vítězství.“

Dorost U18

Osmnáctce utkání ve Vinoři proti Viktorii Žižkov nevyšlo dle představ. Domácí již po 20 minutách hry vedli o dvě branky, třetí gól přidali v 64. minutě. V závěru pouze kosmeticky upravil skóre z pokutového kopu Daniel Koranda.

Žižkov U19 – Plzeň U18 3:1
Branky:
13. Tesař, 20. Livora, 64. Šimůnek – 90. Koranda (pen.).
Plzeň: Riedl – Plecitý (C), Strmiska, Fišer, Petrmichl – Kuhajda, Lehký, Pavlík (68. Řezníček) – Popovič, Kotěšovec (46. Koranda), Kavka.
Hodnocení trenéra Jaroslava Kovaříka: „V zápase jsme neodvedli práci, kterou jsme měli. Chyběl mi důraz a odhodlání se poprat se soupeřem. Zklamal mě přístup hráčů, neodvedli své standardní výkony. Do budoucna se bude muset hodně přidat, hráči by si měli říci, že se perou o základní sestavu U19, která bude hrát Youth League. Z tohoto důvodu jsem byl dost zklamaný, zápas jsme tím pádem nezvládli výsledkově.“

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U17

Kategorie hráčů do 17 let ve Zlíně uspěla 3:0! V osmé minutě otevřel skóre Filip Renza, ještě před koncem poločasu přidali plzeňští hráči další dvě branky zásluhou Petra Jílka a Kryštofa Krátkého.

Zlín U17 – Plzeň U17 0:3
Branky:
8. Renza, 42. Jílek, 45. Krátký.
Plzeň: Šulc – Šoul, Kolerus, Jílek (C), Petržílka – Vostárek, Novický, Tesař (70. Královec) – Renza (70. Votava), Krátký (70. Kortan), Kronus.
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „V sobotu ve Zlíně jsme odehráli vydařené utkání a jednoznačně jsme ho vyhráli. Akorát v úvodu prvního poločasu jsme byli nervózní, ale už v 8. minutě se nám po rychlé akci Krátkého s Renzou podařilo dát gól a uklidnit se. Na 2:0 zvýšil Petr Jílek po individuální akci Adama Kronuse. Třetí gól přidal Kryštof Krátký, když po dlouhé přihrávce Ondřeje Novického přehodil vybíhajícího brankáře. Ve druhém poločase jsme si vytvořili další tři, čtyři velké šance, ale ani jednu jsme nedokázali proměnit, a tak zápas skončil 3:0 v nᚠprospěch.“

Dorost U16

Nejmladší dorost na Žižkově zvítězil o čtyři góly. Také se mu nadmíru vydařila první půle, kdy po gólech Milana Krůty, Ondřeje Oravce a Lukáše Titla vedl 3:0. Čtvrtý gól přidal v závěru Marek Nedvěd.

Žižkov U17 – Plzeň U16 0:4
Branky:
11. Krůta, 37. Oravec, 40. Titl, 82. Nedvěd.
Plzeň: Langr – Šticha, Štůla, Ferko, Oravec – Vanc (47. Vobruba), Sojka, Krůta (75. Janča) – Papež (60. Agapkin), Titl (67. Nedvěd), Jedlička (C) (81. Vacek).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „Zasloužené vítězství. Od začátku do konce utkání jsme měli herní převahu. Ve druhém poločase jsme mohli a měli přidat více gólů, bohužel jsme byli nekvalitní ve finální fázi. Celkově všichni kluci zaslouží pochvalu.“

FOTOGALERIE ZDE

Foto: David Koranda