FC Viktoria Plzeň v 19. kole Synot ligy dokázala vyhrát na hřišti Sigmy Olomouc 1:0, když jedinou branku vstřelil ve druhé půli TomᚠHořava. Viktoria tak zvítězila i ve třetím letošním zápase a nadále zůstává na prvním místě tabulky.

„Byl to hodně těžký zápas. Olomouc neměla co ztratit a hrála velmi sympaticky. Soupeř nás dobře napadal, měl hodně sil. My jsme si ale vytvořili hodně šancí a byla škoda, že jsme je nevyužili. Po vstřeleném gólu jsme se začali soustředit na to, abychom náskok udrželi,“ říká záložník Daniel Kolář. „Máme za sebou náročné utkání, Sigma hrála velice dobře, obětavě, chytře a já bych chtěl kluky z Olomouce pochválit. Nám trvalo, než jsme to jejich vysoké napadání zpracovali. Měli jsme více ze hry, ale po gólu jsme se opět zbytečně báli o výsledek,“ dodává středopolař TomᚠHořava.

Plzeň mohla jít do vedení už v prvním poločase, kdy kopala po faulu na Kovaříka penaltu. Kolář ale gólmana Buchtu nepřekonal. „Já jsem mířil co nejvíce k tyči, bohužel brankář je hodně vysoký, vystihl mi směr a vychytal mě. Udělal jsem chybu v tom, že jsem předtím nekoukal na gólmana. Naštěstí jsme vyhráli, tak to nemělo takové fatální důsledky,“ popisuje Kolář, který svoji chybu trochu napravil při gólové akci. „Někdo si dal balon daleko od nohy a ten míč šel přese mě až na Tomáše Hořavu. Dostal jsem tam pěkně naloženo a bolí mě z toho kotník. Padl z toho ale gól a já jsem rád, že jsem tím aspoň trochu napravil tu penaltu,“ dodává kapitán Viktorie.

„Neměl jsem moc času na rozmyšlenou. Milan Petržela mi to hezky připravil do vápna, já jsem si to trochu nešastně zpracoval a střílel jsem intuitivně a naštěstí to padlo k tyči,“ popisuje jedinou branku střelec Hořava. Svůj gól ale příliš neslavil. „Něco jsem tu odehrál a mám to tady stále rád. Olomouc je hezké město, oblíbil jsem si i lidi v klubu. Fanoušci skandovali také mé jméno, zkrátka a dobře jsem to nechtěl slavit nějak velkolepě. Z každého gólu mám velkou radost, jen jsem dnes příliš neslavil,“ dodává záložník.

Viktoria dohrávala zápas proti oslabenému soupeři, protože v 66. minutě dostal červenou kartu po druhé žluté Radaković. Domácí ale i v deseti lidech Západočechy několikrát zatlačili a byli blízko vyrovnání. „Máme hodně co zlepšovat. Soupeř nás dobře napadal, nám vázla kombinace a my museli nakopávat. Pár dobrých přechodů se nám sice povedlo, ale určitě to nebyl optimální výkon,“ uzavírá TomᚠHořava.

Fotogalerie