Tak za tohle se viktoriáni rozhodně nemusí stydět! Dorost U19 svedl na hřišti Realu Madrid vyrovnanou partii a sahal po bodovém zisku, který mu jen těsně unikl. Po konci zápasu jsme vyzpovídali trenéra Jiřího Žiláka, brankáře Richarda Maříka a autora krásné branky Šimona Gabriela.

„Jsem za celou kabinu hrozně rád, že jsme utkání zvládli se ctí,“ těšilo trenéra Jiřího Žiláka. „Stál proti nám opravdu silný soupeř, který svou kvalitu prokazoval ve všech zápasech. V prvním poločase byl Real lepší, ve druhém jsme působili mnohem odvážněji. To v nás zanechalo dobrý dojem a věřím, že příště můžeme přidat i lepší výsledek,“ zhodnotil kouč zápas.

Mnoho práce měl brankář Richard Mařík. „Byl to jeden z nejt잚ích zápasů jak psychicky, tak i na zákroky. Věřím, že to posune všechny dopředu. Proti kvalitnímu soupeři se světovým jménem jsme podali skvělý výkon,“ těšilo ho. „Pokud za 14 dní podáme v odvetě stejný výkon, věřím, že je můžeme i porazit. Zápas byl od nás všech skvěle odmakaný,“ dodal Mařík.

Krásnou brankou po příchodu v poločase srovnával na 1:1 Šimon Gabriel. „Většinou dávám góly hlavou, takže to byl určitě nejhezčí gól nohou, který jsem kdy dal. Škoda, že to nestačilo alespoň na remízu. Myslím si ale, že když se Real proti vám bojí o výsledek, tak je to určitě úspěch. V odvetě za 14 dní na ně budeme určitě lépe připraveni a věřím, že jsme schopni je porazit,“ řekl.

Na závěr ještě trenér Jiří Žilák vyznamenal své svěřence: „Chtěl bych opravdu pochválit celý tým, jde o zkušenost k nezaplacení, která nás může jen posunout.“

Fotogalerie