V 15. kole přišla první ztráta, Viktoria remizovala v Teplicích 0:0. Svou rekordní sérii v počtu výher v řadě tak nepřekonala. Zápas zhodnotil stoper Roman Hubník, který si počínal velice jistě a podal perfektiní výkon, společně s Milanem Havlem, jenž ve 26. minutě nahrazoval zraněného Radima Řezníka.

Se ziskem bodu na horké půdě byli viktoriáni poměrně spokojeni. „Teplice dobře bránily a vyrážely do rychlých brejků. My jsme měli nějaké příležitosti, ale nedali jsme je. Šlo o velice náročný zápas, s bodem jsme spokojeni,“ řekl kapitán, s nímž souhlasil i Havel: „Věděli jsme, že to bude hodně o soubojích a bude to bolet, což se potvrdilo. Bod nakonec bereme.“

Lehké zklamání z první bodové ztráty přeci jen šlo na hráčích poznat. „Musíme být ovšem pokorní. Vezeme bod z Teplic a každý bod se počítá. Při konečném sčítání může být i tenhle bod důležitý,“ věří Hubník. „Chtěli jsme vyhrát, bojovali jsme o to až do konce, ale nevyšlo to. Škoda, jedeme dál,“ dodal kapitán.

Největší šanci zápasu měl Milan Havel, jehož zakončení vykopl z brankové čáry obránce TomᚠVondrášek. „To prostě musí být gól, měl jsem tomu dát větší razanci. Teplice neměly moc šancí, my měli nějaké loženky, já sám třeba dvě... Z tohoto pohledu je to pro mě zklamání,“ kál se mladý obránce.

I když zbývá ještě odehrát jedno podzimní kolo, uzavřela Viktoria zápasem s Teplicemi první polovinu ligového ročníku s bilancí 14-1-0. „Velice vydařená půlka sezony. Vyšlo nám spoustu zápasů. Dnes byl soupeř velice těžkž a dobře bránil, ale jak jsem již říkal, bod se počítá. První polovina ročníku byla skvělá, musíme ale makat dál,“ ukončil Roman Hubník rozhovor.

Fotogalerie