Fotbaloví nadšenci, pozor! Je tady aukce naprosto unikátní sbírky dresů. Vydražit si můžete originální hrané dresy viktoriánů z aktuální sezony Ligy mistrů, ale i fotbalistů z ostatních klubů elitní evropské soutěže – k podpoře Nadace pro transplantace kostní dřeně se přidávají například Juventus, Paris Saint-Germain, Manchester United či Inter Milán. Výtěžek aukce půjde na podporu a propagaci NTKD.

Obránce Viktorie David Limberský, mistr světa z „Juve“ Matuidi, královský dres Garetha Balea, dres záložníka Bayernu Francka Ribéryho, Patrika Schicka z AS Řím, ostrostřelce Interu Milán Icardiho nebo podepsaný dres celým týmem Paris Saint-Germain. K tomu například Bruggy, Schalke, Neapol, Hoffenheim nebo Manchester United. Týmy hrající letošní ročník UEFA Champions League se přidávají k plzeňské Viktorce a podpoří NTKD.

„Oslovili jsme kluby s tím, zda by společně s námi nepodpořily dobrou věc. Jsme velmi rádi, že se naše výzva setkala s velkým ohlasem a řada klubů zaslala podepsané dresy jedné ze svých hvězd, nebo například rovnou podepsaný celý tým. Všem klubům patří velké poděkování,“ informuje mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

V aukci samozřejmě nesmí chybět ani sněhobílý trikot Realu Madrid. Konkrétně jde o originální dres Garetha Balea podepsaný celým týmem. Tento dres má za sebou zajímavý příběh – jako dárek od místního fanklubu jej obdržela skupinka fanoušků Viktorie, která podporovala svůj tým během utkání na San Bernabéu. „Byli jsme pozváni na oběd s místními fanoušky, kteří nám jej dali. A jsme rádi, že ho můžeme darovat na dobrou věc. Věříme, že se vydraží za co nejvyšší částku a pomůže dobré věci,“ řekl zástupce fanouškovské skupiny Daniel Ulrich.

V aukci se samozřejmě objeví i dresy hráčů Viktorie. „Půjde o originální hrané dresy z dvojzápasů s Realem Madrid a CSKA Moskva. Dresy samozřejmě hráči podepíší,“ dodává Václav Hanzlík.

Vše je určeno pro fotbalové fanoušky a nadšence. Získat vysněný dres mohou ve speciální viktoriánské dražbě, která odstartuje v úterý 11. prosince a bude ukončena 15. ledna 2019.

„Do aukce v nadcházejících dnech přidáme ještě další dresy, to bude pro fanoušky překvapení, protože znovu půjde o velmi zajímavá a atraktivní jména,“ prozrazuje mluvčí klubu. Jako bonus navíc budou přidány i kopačky, hrané míče a další zajímavé předměty vázané k aktuálnímu ročníku UEFA Champions League.

Aukce poběží na adrese: fcviktoria.sportovniaukce.cz

Výtěžek aukce půjde na propagaci a podporu NTKD!

Jaké dresy jsou v aukci k dispozici?

FC Viktoria Plzeň

Dres z domácího zápasu s CSKA:

Daniel Kolář

Dresy z dvojzápasu s Realem Madrid:

Patrik Hrošovský
David Limberský
Michael Krmenčík
Milan Havel
Milan Petržela
Luděk Pernica
Ubong Ekpai
Martin Zeman
TomᚠHořava

Dresy z venkovního zápasu s CSKA:

LukᚠHejda
TomᚠHájek
Roman Hubník
Aleš Čermák
TomᚠChorý
Roman Procházka
Jan Kopic
Jan Kovařík
Radim Řezník
Pavel Bucha
Jakub Řezníček

Další dresy zveřejníme v následujících dnech.