Při příležitosti 800. výročí založení obce Dýšina obdrželi internacionálové Viktorie Plzeň od místního oddílu pozvání k dalšímu exhibičnímu zápasu. Plzeňské legendy si nakonec z utkání odnesly jasné vítězství 9:3.

Fotbal bavil jak diváky, tak viktoriány, kteří svého soupeře přehrávali a nakonec mu vstřelili devět branek. O první se již ve 2. minutě postaral rychlonohý Patrik Ježek, jenž domácího gólmana překonal chytrou střelou ze 16 metrů.

6. minuta byla v režii Vaigla, který proměnil pokutový kop za faul na Pavla Fořta a v 11. minutě se na střeleckou listinu zapsal Smíšek.

Domácí borci sice snížili, ale do kabin se šlo za stavu 5:1 pro Viktorku, protože se do půle prosadili Fořt s Ježkem.

Do druhého dějství vstoupili lépe dýšinští, když druhým vstřeleným gólem opět své manko stáhli, ale další minuty znovu patřily hostům z Plzně. Jen pár vteřin nato se totiž Ježkovi podařilo zkompletovat hattrick a záhy na něho navázal Linhart, jenž tak navýšil už na 7:2.

Nejhezčí moment zápasu přišel v 61. minutě hry, kdy momentální trenér třetiligových Domažlic Vaigl překonal parádně z půlky hřiště domácího brankáře.

Posléze se domácím podařilo vstřelit svůj třetí gól, ale poslední zásah padl z nohy kouče viktoriánského béčka Josefa Parláska. Utkání skončilo 9:3, ale neslo se v přátelském duchu, takže domácí diváci zatleskali oběma mužstvům.

Viktoriáni tak navázali na vítězství nad Walesem, které skončilo 7:1. Další zápas odehrají v sobotu 18. 6. od 16 hodin v Chotíkově.


Střelci gardy FCVP: 3x Ježek, 2x Linhart, Vaigl 2x, Fořt, Smíšek
Sestava: Mička - Baxa, Šambergr, Hájovský, Velkoborský - Linhart, Vaigl, Bárta, Parlásek - Ježek, Fořt
Střídající: Diepold, Smíšek, Paul
Trenérské duo: Bican - Paul