5. 7. 2015    Zápas

Stuttgart přestřílel Viktorii 6:3

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Neděle 5. 7. 2015, 19:00 /

4. kolo / Neděle 5. 7. 2015, 19:00

VfB Stuttgart

6:3

(3:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

I. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Vaněk - Kopic, Kolář, Kovařík - Mahmutovič II. poločas: Bolek - Rajtoral, Baránek, Hubník, Matějů - Kučera, Vaněk - Petržela, Ďuriš, Vůch - Holenda

statistiky

Branky: 2. a 40. Kiesewetter, 28. Harnik, 52. Ferati, 62. Gruezo, 69. Kliment - 18. Vaněk, 67. Vůch, 87. Matějů

Diváci: 0

Teplý nedělní podvečer panoval v rakouském městečku Hippach, když hráči VfB Stuttgart a Viktorie Plzeň vcházeli na perfektně připravené hřiště fobalového areálu FK Hippach. Pro viktoriány to bylo první přípravné utkání v rámci rakouského soustředění.

Utkání nezačalo pro českého mistra vůbec dobře, po faulu ve střední části hřiště dostal domácí Stuttgart možnost rozehrávat přímý volný kop, který usměrnil za záda Matúše Kozáčika hlavičkující Kiesewetter - 1:0. Další velkou šanci zaznamenali hráči domácího VfB v 11. minutě, rychlý protiútok ale nedokázal Harnik zakončit přesně. Viktoriáni odpověděli na začátku 18. minuty. Míč z Kovaříkova centru si našel Ondřej vaněk a hlavou srovnal na 1:1. Ve 22. minutě mohli jít Němci znovu do vedení, ale po přečíslení nedokázal Harnik ani napodruhé zamířit do odkryté branky. Chu si ale Martin Harnik spravil ve 28. minutě zápasu. Ideální centr z levé strany sice netrefil přesně, ale míč i díky odrazu o zem přeskočil Kozáčika - 2:1. Ve 40. minutě využil nedorozumění v plzeňské obraně znovu Harnik a přidal svůj druhý gól v zápase. O poločasové přestávce tak svítil na ukazateli skóre stav 3:1 pro Stuttgart.

Do druhé půle poslal Miroslav Koubek pozměněnou sestavu, ale v prvních minutých přišel znovu trest za nepozornost. Ideální náběh za obranu předvedl Ferati a zblízka překonal gólmana Bolka. Viktoria se snažila korigovat výsledek, ale k zakončení se dostávala pouze zřídkakdy. To na druhé straně musel Bolek likvidovat dvě příležitosti domácích. Na střelu Grueza z 62. minuty už ale nedosáhl - 4:1. O dvě minuty později se k zakončení tlačil Kučera, branku ovšem o centimetry netrefil. O pět minut později se viktoriáni přece jen radovali. To když Egon Vůch vystihl rozehrávku brankáře Tytońa a snížil na 4:2. Netrvalo dlouho a Stuttgart odpověděl. V 67. minutě předvedl nováček v bílém dresu Kliment akci, kdy se prosadil přes Romana Hubníka a přehodil vybíhajícího Bolka - 5:2. Hra se po spršce gólů opticky vyrovnala a na další vzrušení se tak muselo čekat až do závěrečných minut. V 86. minutě předvedl Petr Bolek excelentní zákrok proti hlavičkujícímu Ginczekovi, o dvě minuty později snížil na 6:3 mladíček Matějů, když udělal kličku brankáři a bez problémů umístil míč do branky. Jako poslední v zápase si připsal zakončení hráč Stuttgartu Adam Hloušek. Míč zasáhl tak nešastně, že skončil na břevně domácí branky. Skóre se však už nezměnilo, Viktoria Plzeň nestačila na VfB Stuttgart a prohrála 3:6.