Viktoria ve středu v podvečer i ve druhém utkání kalendářního roku 2016 zvítězila. V mrazivém a deštivém prostředí areálu v Luční ulici porazila Domažlice 4:1.

„Příprava je zatím hodně náročná. Já popravdě moc umělou trávu rád nemám. Je nepříjemná pro kolena a zvyšuje se na ní pravděpodobnost zranění. Těším se, až odletíme v sobotu do Turecka,“ hodnotí obránce František Rajtoral.

Právě blonďatý záložník na podzim ze základní jedenáctky na úkor kamaráda Aleše Matějů vypadl. „Určitě se o základní sestavu porvu. Tak jako se rvu pořád. Ovšem osobní cíle si hráč v Plzni musí dávat stranou. Všichni víme, o co hrajeme. Co chceme na konci sezony. Já ale osobně s tím, že nehraji, problém nemám. S Alešem jsme velcí kamarádi, jezdíme spolu z Příbrami. Ovšem hrát může jen jeden, ten aktuálně lepší,“ říká Rajtoral.

V první půli fanoušci v Luční ulici branku neviděli. „První poločas jsme měli těžké nohy. V této fázi přípravy je to naprosto logické. Přesto tam několik šancí bylo. Do druhého dějství kluci vstoupili dobře. Nadále si vytvářeli šance a dokázali je i proměňovat. Je skvělé, že přišlo tolik lidí, kterým bych chtěl moc poděkovat. Věřím, že nakonec z pěti gólů mají radost,“ uzavírá pravý univerzál.

Dvě odlišné jedenáctky poslal do obou poločasů trenér Karel Krejčí. „Na výsledek tak úplně nekoukám. Těch tréninků je nyní opravdu hodně a spíš kluky musím pochválit. Zápas odmakali a ukázali správný přístup. Dívám se, jak v únavě pracují. Utkání s Domažlicemi účel splnilo. Navíc došlo ke konfrontaci několika bývalých spoluhráčů,“ hodnotí Krejčí.

Viktoria si v zimě stáhla z hostování útočníka Michaela Krmenčíka, který na podzim pětkrát skóroval za pražskou Duklu. „Michael udělal ve své kariéře velký progres. Stáhli jsme si ho proto z hostování. Je to typologicky podobný hráč jako Aidin Mahmutovič, který odchází na hostování do Olomouce. Především do prostoru je to nepříjemný hráč. V Dukle na podzim patřil k nejlepším hráčům. Psychika i sportovní forma byla na velmi dobré úrovni a nastal čas, aby se prosadil i u nás v Plzni,“ říká hlavní trenér Viktorie.

Viktoriáni v sobotu odlétají na první zahraniční soustředění v zimní přípravě a to již tradičně do Turecka. Až tam se rozhodne o složení kádru. „Nyní máme v Turecku vrchol přípravy. Některé hráče jsme dnes šetřili. Ovšem po soustředění v Turecku si sedneme a rozhodneme, k jakému zeštíhlení kádru dojde. Zatím to vypadá na dva hráče,“ uzavírá Karel Krejčí. 

Fotogalerie