Viktoria Plzeň se potřetí ve své historii probojovala mezi evropskou fotbalovou elitu, i v této sezoně ji totiž čeká účast ve skupinové fázi Ligy mistrů. Ta s sebou přináší i některé novinky, ke změně došlo hlavně v hracích časech. Pojďme si představit termíny, které si již nyní můžete zaškrtnout ve svém kalendáři!

Termíny

Fanoušci i celý tým se již nyní těší na 30. srpna, kdy proběhne los skupinové fáze UEFA Champions League ve francouzském Monaku. Slavnostní událost přisoudí Viktorii Plzeň tři soupeře, z nichž všichni mají obrovskou kvalitu a atraktivitu. Hrát se bude od září do prosince a v případě, že Viktoria postoupí ze skupinové fáze do osmifinále, los proběhne ještě letos. Zápasy vyřazovací fáze se budou hrát v roce 2019 od února do 1. června.

30. srpna: Los skupinové fáze v Monaku (18:00)
18./19. září: První hrací dny
2./3. října: Druhé hrací dny
23./24. října: Třetí hrací dny
6./7. listopadu: Čtvrté hrací dny
27./28. listopadu: Páté hrací dny
11./12. prosince: Šesté hrací dny

Pokud se Viktoria umístí na prvních dvou místech skupiny, postoupí do osmifinále Ligy mistrů. V případě, že skončí Plzeňští na třetí pozici, budou hrát vyřazovací fázi Evropské ligy, jako tomu bylo v předchozích dvou účastech ve slavné soutěži.

Hrací časy

Novinkou v Lize mistrů jsou hrací časy. Dosud bylo zvykem, že zápasy začínaly ve 20:45, to se ovšem mění. Výkopy byly posunuty na 21:00, navíc dva úterní a dva středeční duely v základních skupinách odstartují už v 18:55. Vyřazovací fáze se pak jednotně bude hrát od 21:00.

Další novinky

Kluby budou oprávněny v jarní části Ligy mistrů a Evropské ligy nasadit až tři hráče, kteří během podzimních skupinové fáze stejné soutěže hráli za jiný tým. Navíc UEFA výlučně pro finále LM, EL a zápas evropského Superpoháru umožňuje rozšířit soupisku týmů na 23 hráčů, na střídačku tak bude moci usednout dvanáct místo původních sedmi náhradníků. To se ovšem týká jenom těchto tří vrcholných zápasů.

Další novinkou je možnost čtvrtého střídání, která již byla v praxi například na letošním mistrovství světa v Rusku. V případě, že zápas jarní vyřazovací fáze dospěje do prodloužení, budou trenéři moci vystřídat i čtvrtého hráče.

Hrát se bude také s novým míčem, který má obměněný design: