V podvečerních hodinách odtrénovala na Stadio Tre Fontane viktoriánská devatenáctka. Zde zítra od 14:30 sehrají duel s místním AS Řím v rámci UEFA Youth League. Co před ním řekli brankář Richard Mařík a záložník LukᚠPihrt? Podívejte se také na fotogalerii z dnešního tréninku týmu trenérů Jiřího Žiláka a Pavla Fořta.

„Hřiště je ve skvělém stavu, míč na něm vůbec neskáče. Trénink jsme si užili,“ říká Pihrt. „Bylo to super. Je zde lepší počasí, tráva je slušná, ubytování skvělé a všichni si to zatím užíváme,“ souhlasí Mařík.

Oba už mají premiéru v UEFA Youth League za sebou, v domácím utkání s CSKA Moskva odchytal Richard Mařík celé utkání a LukᚠPihrt hrál přes 70 minut. „První zápas jsme zvládli a teď už se nemáme čeho bát. Máme silný tým, věříme si a pokusíme se podat co nejlepší výkon,“ říká odhodlaně Mařík. „Jsme rádi, že jsme s CSKA získali bod, navíc jsme cítili, že jsme měli i na výhru. V Přešticích byla super atmosféra, tak doufám, že hodně lidí přijde i zítra. Cítíme, že máme šanci hrát s kýmkoliv,“ doplňuje ho Pihrt.

Jak si prozatím své první zkušenosti s mládežnickou obdobou Ligy mistrů užívají?
LukᚠPihrt: „Je to to nejvyšší, co jsem dosud zažil. Užívám si to naprosto a jsem rád, že tu mohu být. Chceme všichni podávat co nejlepší výkony.“
Richard Mařík: „Je to obrovská zkušenost pro nás všechny. Hrajeme to poprvé a ta možnost konfrontovat se se soupeři z Evropy je super.“

Zítra od 14:30 odehrají na Stadio Tre Fontane utkání proti AS Řím. „Čeká nás soupeř se šikovnými hráči. Má kvalitní útočníky, my se budeme zkoušet spoléhat na rychlé balony za obranu a hru po křídlech,“ říká LukᚠPihrt. „Nemáme se čeho obávat. Jsou to stejně staří kluci jako my, rozhodnou detaily,“ myslí si Richard Mařík.

Fotogalerie