Viktoriánská čtrnáctka si zpestřila letní přípravu přátelským utkáním s německým týmem Red Bull Lipsko. A zvučného jména se svěřenci trenéra Vísnera vůbec nezalekli, němečtí mladíci totiž odjeli s výpraskem 0:7!

Na první branku se přitom čekalo dlouho. Až ve 25. minutě poslal Západočechy do vedení Kristián Vukovič. Minutu před koncem prvního poločasu (ten trval 35 minut) se prosadil znovu a do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro Plzeň.

Ale druhé dějství už se nesla ve znamení viktoriánské jízdy! Prakticky hned po úvodním hvizdu sí Lipska rozvlnil Michael Mašek, již na rozdíl čtyř branek navýšil Aleš Váňa a pak se čistým hattrickem blýskl fantastický Vukovič, jenž si tak celkově připsal čtyři zásahy v utkání!


Martin Vísner: „Dnes jsme se střetli se soupeřem zvučného jména. Na soupeře jsme se skvěle připravili i díky informacím z posledního vzájemného utkání z května z turnaje. Dokázali jsme využít volné prostory v přechodu na útočnou polovinu a dobře reagovali při naší ztrátě míče. Ve druhém poločase byl soupeř častěji v držení míče, nicméně jsme dokázali velmi dobře vyrážet ze zajištěné obrany do rychlých a nebezpečných protiútoků. Kluci zaslouží pochvalu za dodržení nejen taktických pokynů, ale i koncentrace po celé utkání. Zúročili tak zkušenosti nasbírané na turnajích v Hradci Králové a Žilině.

Reportហz turnaje v Žilině, na němž plzeňské naděje obsadily druhou příčku a Kristián Vukovič opanoval tabulku střelců si můžete přečíst ZDE.


Sestava FCVP U14:
Kotlařík (Hasmann) - Váňa (Houser), Mikula (Bednář), Petrák (Váňa), Folk (Kovařík) - Rada (Jung), Volf (Soběhart), Böhm (Zapoměl) - Vlček (Holub), Vukovič (Krotký), Čech (Mašek M.)

Branky a asistence:
25. Vukovič (Rada), 34. Vukovič, 36. Mašek M. (Holub), 45. Váňa, 56. Vukovič (Hasmann), 65. Vukovič (Váňa), 67. Vukovič (Mašek M.)