Většina hráčů si ještě užívá zasloužené dovolené, už příští týden se ale všichni budou hlásit trenéru Pavlu Vrbovi na úvod letní přípravy před mimořádně náročným ligovým ročníkem.

„Dovolená byla poměrně krátká, ale užil jsem si ji. Odpočinul jsem si, dobil jsem baterky a přiznávám, že už se na fotbal zase těším,“ vzkazuje z dovolené obránce David Limberský. Jeho i další viktoriány čekají ve středu a ve čtvrtek individuální fyzické testy

„Příprava bude samozřejmě tvrdá, to je jasné, ale vzhledem k tomu, jak náročná sezona nás čeká, je to logické a patří to k tomu,“ uvědomuje si zkušený odchovanec plzeňského fotbalu.

První společnou tréninkovou jednotku absolvují hráči v pátek 15. června. Na trávníku se před fanoušky opět představí další úterý v tradičním přípravném utkání na hřišti plzeňského Senca. „Je dobře, že nás čekají tradiční přípravné zápasy s regionálními týmy, takže věřím, že se dorazí podívat i dost diváků. Všem fanouškům přeji pohodové léto a už se na těším,“ dodává Limberský.

V dvoufázovém rytmu proloženým zápasy v Klatovech (23.6.), Mariánských Lázních se Sokolovem (27.6.) a v Přešticích s českobudějovickým Dynamem (1.7) pak budou červenomodří pokračovat až do začátku července, kdy celá příprava vyvrcholí tradičním soustředěním v Rakousku.

Ve Westendorfu by měli viktoriáni během jedenácti dnů absolvovat další tři přípravné zápasy se zahraničními soupeři, jejichž jména budou v nejbližší době ještě upřesněna.

Týden po vyvrcholení světového šampionátu a také rakouského soustředění se už společně opět sejdeme u 1. kola Fortuna ligy.