31. 10. 2018    Zápas

V MOL Cupu viktoriáni končí, v přetahované o výsledek byl úspěšnější Baník

FC Viktoria Plzeň
34. Chorý
90+6. R. Procházka (pen.)

Osmifinále / Středa 31. 10. 2018, 17:30 / Doosan Arena

Osmifinále / Středa 31. 10. 2018, 17:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:3p

(1:0)

FC Baník Ostrava

73. J. Šašinka
80. Fleišman (pen.)
111. Fleišman

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník (C) (72. Petržela), Pernica, Hájek, Havel – Ekpai, R. Procházka, Bucha (104. Čermák), Kopic (59. Zeman) – Chorý, Řezníček (77. Hořava)

FC Baník Ostrava

Budinský – Mšaninov, V. Procházka (C), Šindelář, Fleišman – Fillo, Jánoš (108. Breda), Jirásek, Granečný (81. Stronati) – O. Šašinka (46. J. Šašinka), Diop (59. Holzer)

statistiky

Branky: 34. Chorý, 90+6. R. Procházka (pen.) – 73. J. Šašinka, 80. Fleišman (pen.), 111. Fleišman, ŽK: Bucha, Chorý, Ekpai, Zeman – V. Procházka, Mešaninov, 2. ŽK=ČK: 90+5 V. Procházka, Rozhodčí: Zelinka – Podaný, Hock

Diváci: 3503

Pavel Vrba pro domácí pohár opět výrazně obměnil zákaldní sestavu. V domácím prostředí se poprvé představil před vlastními fanoušky Pavel Bucha, v útoku pak opět dostali šanci střelci z 3. kola Chorý s Řezníčkem. A právě TomᚠChorý v 34. minutě otevřel skóre utkání, hosté ale v závěru druhé půle dokázali skórovat a z penalty i otočit výsledek ve svůj prospěch. Do prodloužení ještě posunul zápas Roman Procházka, vítězný gól ale obstaral hostující Jiří Fleišman.

V první šanci se objevil po opatrnějším úvodu navrátilec po zranění Jan Kopic, nevyšel mu ale první dotek při zpracování a z nadějné střelecké pozice tak nakonec nic nebylo. Další minuty příliš vzrušení ani na jedné, ani na druhé straně nenabídly.

Diváky zvedl ze sedadel až po půl hodině hry TomᚠChorý, který navázal na své střelecké řádění v minulém kole MOL Cupu. Po Procházkově skvělé přihrávce do strany našel Chorého na malém vápně Ubong Ekpai a téměř dvoumetrový útočník už si věděl rady. Z prvního doteku přehodil Budinského a otevřel skóre utkání.

Do druhého poločasu naskočil místo Ondřeje Šašinky jeho bratr Jakub a hned po deseti minutách donutil Matúše Kozáčika k výbornému zákroku. Poté se tempo hry opět trochu uklidnilo. Baník ale v 73. minutě dokázal z rychlého brejku po několika přesných přihrávkách vyrovnat. Granečný našel ve vápně Viktorie právě Jakuba Šašinku, který už si tentokráte dokázal poradit a vybíhajícího Kozáčika prostřelil – 1:1.

Hosté navíc v závěru zaútočili ještě jednou do otevřené obrany a by se nedostali do zakončení, po faulu Milana Petržely na Jakuba Šašinku nařídil sudí Zelinka pokutový kop. Ten si vzal na starost Fleišman a posunul Baník blízko k postupu do čtvrtfinále.

Ve zbývající desetiminutovce se ještě dostal k několika střelám Ekpai, levačkou ale nejprve uvnitř vápna přestřelil. Následně si sice dobře zpracoval dlouhý balon za obranu, z otočky ale trefil jen brankáře Budinského a do třetice pravačkou zpoza vápna minul vzdálenější tyč.

Už se zdálo, že zápas skončí těsnou výhrou Baníku, v páté minutě nastavení ale fauloval ve vlastním vápně Václav Procházka, obdržel druhou žlutou kartu a domácí kopali penaltu. Té se stejně jako v lize ujal Roman Procházka a opět si s ní dokázal poradit.

V první půli prodloužení si připsali dobré zákroky jak Budinský, tak Kozáčik. Po změně stran měl ještě velkou šanci Martin Zeman, i on ale ztroskotal na brankáři Baníku, který z dalšího útoku udežil. Do balonu se opřel ze střední vzdálenosti Jiří Fleišman, míč ve vzduchu trochu zaplaval a Kozáčik na něj u své levé tyče už nedosáhl. Plzeň se pokoušela ještě o jedno vyrovnání, Ostravané ale tentokráte těsné vedení uhájili.