V nominacích ženských mládežnických reprezentačních týmů je několik viktoriánek. Velký talent Jaroslava Pavlíčková se dokonce dočkala nominace jak do kategorie WU15, tak dokonce do kategorie WU17 – a to v pouhých 14 letech! Foto: David Koranda

Reprezentaci žen do 17 let čeká na konci března v Portugalsku elitní fáze kvalifikace LM a trenér Jaroslav Hynek nominoval dvacet hráček, mezi nimi hned tři viktoriánky. Národní barvy budou hájit útočnice Julia-Lani Csordas, záložnice Barbora Polcarová a 14letá obránkyně Jaroslava Pavlíčková. Mezi náhradníky je ještě Kateřina Jílková.

Češky čekají v Portugalsku tři zápasy. 23. března od 18:00 s domácím celkem, o tři dny později od 16:00 proti Francii a na závěr (29. března v 17:00) se utkají se Severním Irskem.

Reprezentaci žen do 15 let čeká soustředění v Uherském Brodě. Trenérka Eva Šmeralová nominovala na pětidenní soustředění dvacet hráček, Češky čeká již tento pátek od 16:00 zápas se Slováckem WU18/WU15, v neděli se pak utkají s ženským týmem Uherského Brodu.

I zde nalezneme v nominaci talentovanou Jaroslavu Pavlíčkovou.

Přípravný turnaj v Turecku na přelomu února a března absolvovala reprezentace žen do 19 let. Ve městě Side se v národním dresu představily viktoriánky Sára Kolorosová a Veronika Baumruková, Češky skončily druhé. Při výhře 8:0 nad Kosovem naskočila Baumruková do hry v 60. minutě zápasu, Kolorosová šla do akce již v poločase. Do hry přišly obě viktoriánky i v následném duelu s Maďarskem (výhra 3:0), prvně jmenovaná pak ještě odehrála poločas v utkání s Polskem, kde ale český tým padl 1:2.

„Jsem pyšný, že se v probíhající sezoně daří hráčkám našich týmů prosazovat i v reprezentačních výběrech,“ těší šéftrenéra mládeže dívek Vojtěcha Křelinu. „Reprezentace je pro každou hráčku odměnou za jejich dosavadní práci, ale i závazkem do budoucna, aby svoji výkonnost potvrzovaly pravidelně dále,“ uvědomuje si.

„Všechny hráčky pečlivě sleduji již od mého příchodu v létě minulého roku. Je na nich znát ohromná chu a odhodlání porvat se a dokázat, že na reprezentační dres mají. Je skvělé sledovat, jaký progres za vcelku krátkou dobu udělaly a věřím, že ještě udělají. Toto je důkaz, že se tvrdá práce a obětavost vyplácí,“ doplňuje Křelina. Za velký příslib vidí hlavně zmíněnou Pavlíčkovou.

„Všem hráčkám držím palce a doufám, že budou s hrdostí reprezentovat naši zemi a tím i nᚠklub,“ vzkazuje na závěr.

Reprezentantky z Viktorie – s číslem 11 Barbora Polcarová, třetí zleva Julia-Lani Csordas, čtvrtá zleva Jaroslava Pavlíčková a přibíhající hráčka s číslem 10 je Veronika Baumruková