Viktoria Plzeň v urputném utkání s Teplicemi nedosáhla na plný počet bodů a ze severu Čech tak veze pouze bezbrankovou remízu. Trenéra Vrbu mrzely po zápase neproměněné příležitosti.

„Měli jsme šance, které byly gólové, bohužel jsme je neproměnili. Takových příležitostí jsme si vypracovali několik, ale bohužel jsme v zakončení neměli dostatek klidu nebo štěstí. Tyto situace jsme měli rozehrané tak, že z nich branka být měla,“ uvědomuje si Pavel Vrba, jehož tým se musel absolvovat druhé těžké utkání během čtyř dnů. „Vždycky jsem tvrdil, že systém čtvrtek - neděle není ideální. Den navíc by nám pomohl. Na druhou stranu soupeř hrál dobře, nedával nám příliš prostoru a zaslouženě si vybojoval bod,“ říká Vrba.

V utkání nemohl využít zraněných hráčů Krmenčíka, Zemana a Pilaře. „Pokud by byli všichni zdraví, je pravděpodobné, že bychom dnes nastoupili v trochu jiné sestavě. Je možné, že někteří z nich už budou proti Jablonci k dispozici,“ naznačuje plzeňský trenér.

Viktoria má za sebou fantastickou polovinu sezóny. V patnácti kolech čtrnáctkrát zvítězila a zůstala neporažena. Za týden ji čeká předehrávka prvního jarního kola s Jabloncem. „Z našeho pohledu to bylo fantastických 15 kol. Uhrát v nich 43 bodů je výborný vstup do soutěže. Všichni v klubu si toho ohromně vážíme. Nᚠherní projev navíc měl svou tvář a já jsem s podzimní částí spokojený,“ hodnotí Pavel Vrba.

Fotogalerie