Viktoriáni ve svém druhém vystoupení v rakouském Westendorfu porazili čtvrtý celek uplynulého ročníku turecké nejvyšší soutěže – FK Basaksehir. V zápase s minimem šancí proměnil tu největší v branku Michael Krmenčík.

Mladý útočník se na hřiště dostal až dvacet minut před koncem utkání. „Trochu se mi chce říct, že jsem přišel, viděl a dal jsem góla. Dobře že jsme zvítězili a je jedno, jestli o jeden gól nebo o pět,“ líčil své pocity po zápase Krmenčík. „Pravý bek chtěl dávat míč zpátky ke stoperům, tak jsem si počkal a pak už jsem šel sám na bránu. Byl to cílený pohyb,“ popisuje střelec, kterému také prospěl přechod do techničtější pasáže letní přípravy. „Cítím se lépe, než když jsme absolvovali zvýšenou zátěž. Mám lehčí nohy a celkově se mi na hřišti lépe dýchá. Navíc nám na zápase trochu sprchlo a mně se v tomhle anglickém počasí hraje dobře,“ dodává Michael Krmenčík.

Milan Petržela piloval lajnu celé utkání, posledních několik minut dokonce s kapitánskou páskou na ruce. „V zápase jsem se cítil skvěle, počasí vyšlo a navíc se mi i dobře běhalo. Dobrý zápas, soupeř i výsledek,“ shrnuje Petržela, který vidí mezi oběma dosavadními soupeři, se kterými se Viktoria v Rakousku utkala, znatelné rozdíly. „Němci byli běhaví a více organizovanější. Turci jsou naopak větší individualisti, z tohoto pohledu to bylo minule o něco t잚í než dnes,“ popisuje plzeňský záložník, který po odchodu Daniela Koláře převzal kapitánskou pásku. „Je to tak, dostal jsem pásku a hned přišly tři body. Pro mě pěkná premiéra,“ usmívá se Petržela.

Fotogalerie