Poslední zápas v základní skupině Evropské ligy mají před sebou hráči FC Viktorie Plzeň. Ve čtvrtek 8. prosince se od 19 hodin utkají v Doosan Areně s Austrií Vídeň. Rakouský tým potřebuje zvítězit, aby měl šanci na postup, Západočeši to ale chtějí svému soupeři co nejvíc znepříjemnit a výhru věnovat fanouškům.




„Doufám, že to bude hezký zápas pro diváky, ale s vítězným koncem pro nás. My se chceme určitě rozloučit s rokem výhrou a i když už nehrajeme o postup, tak samozřejmě budeme bojovat za fanoušky, kteří přijdou. Chceme jim udělat radost,“ říká kapitán Roman Hubník.

Plzeň už nemá šanci na postup do jarní vyřazovací fáze, Austria své naděje ještě drží při životě. „Bude to otevřený zápas, Austria musí vyhrát a to by nám mohlo vyhovovat. Snad dáme nějaké góly a fanouškům dáme vánoční dárek v podobě výhry a dobrého výkonu,“ popisuje stoper Viktorie.

Austria tak v Plzni určitě nebude bránit, naopak bude muset útočit. Navíc se ji daří při venkovních zápasech. „Mají rychlostní typy hráčů a možná jim to ve venkovních zápasech vyhovuje. My si je musíme pohlídat a předvést kvalitní výkon,“ dodává Hubník.

Viktoria o víkendu nehrála zápas v rámci ePojisteni.cz ligy, kvůli nevyhovujícímu trávníku byl zápas s Bohemians odložen. „Spousta kluků to uvítalo, ten zápas se hrát určitě neměl, protože ten trávník byl opravdu špatný a hrozilo zranění. My jsme od té doby dobře potrénovali a věřím, že jsme připraveni,“ uzavírá Roman Hubník.

Fotogalerie