Vedení fotbalové Viktorie Plzeň jednoznačně odsuzuje nepřijatelné chování brankáře Petra Bolka, kterému byl odebrán řidičský průkaz za řízení pod vlivem alkoholu. Hráč byl klubem ihned potrestán.

K incidentu došlo na začátku července v době hráčova osobního volna. Vedení klubu se o všem dozvědělo až během dnešního dne a ihned zaujalo jednoznačný postoj. „Hráč se dopustil vážného prohřešku, který nemíníme tolerovat. Za své jednání byl ihned tvrdě potrestán v rámci klubových možností a pravomocí. Byla mu udělena velmi vysoká pokuta a provedena další interní opatření,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

„Nic na tom nemění ani fakt, že se vše odehrálo během hráčova osobního volna. Pro všechny členy Viktorie Plzeň platí jasná pravidla, jak se mají chovat a reprezentovat klub navenek. To bylo nyní hrubě porušeno a vrhá to stín na celý klub v očích fanoušků, partnerů i široké veřejnosti. Mohu ubezpečit, že toto rozhodně tolerovat nebudeme a klubový trest je tvrdý,“ dodal Adolf Šádek.

Za své chování se chce všem fanouškům omluvit i samotný brankář. „Udělal jsem obrovskou chybu, za níž se chci všem omluvit. Mrzí mě, že jsem zklamal naše fanoušky a uvědomuji si, že jsem svým jednáním uškodil celému klubu v době, kdy ho čekají velmi důležité zápasy v pohárové Evropě,“ uvedl.