Los ve švýcarském Nyonu určil Viktorii Plzeň za soupeře ve třetím předkole Ligy mistrů celek FCSB. Svěřenci trenéra Pavla Vrby tak i v nadcházející sezóně pocestují za evropskými zápasy do Rumunska. První ze dvou zápasů odehrají Západočeši na hřišti soupeře.

Tým fotbalové veřejnosti jistě známější pod názvem Steaua Bukureš je šestadvacetinásobný mistr Rumunska, dvaadvacetkrát opanoval domácí pohár a v minulém století dosáhl dokonce na prvenství v Poháru mistrů evropských zemí – dnešní Lize mistrů. Tento úspěch se datuje do sezóny 1985/1986. Na začátku následujícího ročníku zvítězil tým z hlavního města Rumunska i v evropském Superpoháru. Není bez zajímavosti, že klub drží evropský rekord v počtu ligových zápasů bez porážky – 104 utkání.

Svá domácí utkání hraje FCSB na stadionu Arena Nationala s kapacitou přesahující 55 000 diváků. Viktoriáni si tento stadion už osahali, v zápase základní skupiny Evropské ligy nastoupili právě zde proti Astře Giurgiu. K poslednímu rumunskému soupeři Plzně se váže i další zajímavost ve spojitosti s FCSB. Jednou z nejvýraznějších tváří nejbližšího pohárového soupeře Viktorieje útočník Denis Alibec, jenž nastoupil za Astru Giurgiu v domácím střetnutí základní skupiny Evropské ligy v Plzni. Prsty měl v obou vstřelených brankách Astry, když první gól sám vstřelil a druhý padl po jeho střele a teči Tomáše Hořavy. V lednu 2017 se Alibec stal posilou bukurešského FCSB.

Bilance Viktorie Plzeň v utkání s rumunskými soupeři není nijak oslnivá. Ze čtyř utkání dokázala Viktoria vybojovat dva body za remízy 1:1 s Petrolulem Ploješ a Astrou Giurgiu. Zbylá dvě utkání prohrála.