Česká část přípravy na sezonu 2018/2019 je u konce, po dopoledním tréninku se tým trenéra Pavla Vrby přesouvá do Rakouska. Na tradičním soustředění ve Westendorfu sehraje Viktoria Plzeň tři přátelské zápasy se zahraničními soupeři.

Do Westendorfu cestuje 22 hráčů do pole a 3 gólmani. Oproti startu přípravy již v týmu Viktorie nejsou Dominik Sváček (hostování v Jihlavě), Filip Čihák (testy v Sokolově), Pavel Šulc (návrat do dorostu U19), Michal Hlavatý (hostování v Sokolově) a Jaroslav Navrátil.

V Rakousku se Plzeňští utkají se třemi soupeři ze zahraničí. Nejprve je čeká ruský Achmat Groznyj, zápas se bude hrát ve Westendorfu (v případě změny bychom informovali). Ve stejném tréninkovém areálu se pak viktoriáni 10. července utkají s nováčkem rakouské bundesligy Wackerem Innsbruck. Soupeř velkých kvalit je pak čeká na závěr soustředění, 14. července poměří ve Schwazu síly s ukrajinským Dynamem Kyjev.

„Ze dvou přátelských zápasů v Rakousku se nám podařilo zajistit přímé přenosy pro naše fanoušky,“ informuje mluvčí klubu Václav Hanzlík. Utkání s Wackerem Innsbruck a Dynamem Kyjev budou streamována na Viktoria TV. „Pokud by nastaly změny v místě a času zápasu, fanoušky bychom samozřejmě s předstihem informovali. Na sociálních sítích a webových stránkách pak vždy zveřejníme odkaz na přímý přenos. Ze zápasu s Grozným, kde stream nebude, pak budeme z průběhu přinášet informace skrze sociální sítě,“ dodává Hanzlík.

Všechny příspěvky ze soustředění budou na sociálních sítích propojeny hashtagem #Westendorf2018. „Pro naše příznivce samozřejmě chystáme pravidelné zpravodajství, vše podstatné se dozví prostřednictvím klubového webu a sociálních sítí,“ uzavírá mluvčí klubu.

Kádr Viktorie pro soustředění ve Westendorfu

Brankáři: Aleš Hruška, Matúš Kozáčik, Jakub Šiman.
Obránci: TomᚠHájek, Milan Havel, LukᚠHejda, Roman Hubník, David Limberský, Radim Řezník, Luděk Pernica.
Záložníci: Aleš Čermák, TomᚠHořava, Patrik Hrošovský, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Milan Petržela, Ondřej Štursa, Martin Zeman, Ubong Ekpai, Roman Procházka.
Útočníci: Marek Bakoš, TomᚠChorý, Michael Krmenčík, Jakub Řezníček.

Přípravné zápasy ve Westendorfu

6. 7.: FCVP vs. Achmat Groznyj (17:30, Westendorf)
10. 7.: FCVP vs. Wacker Innsbruck (17:00, Westendorf) – stream na Viktoria TV
14. 7.: FCVP vs. Dynamo Kyjev (15:30, Schwaz) – stream na Viktoria TV