Výběr FC Viktorie Plzeň se ve středu 28. září 2016 vydal v dopoledních hodinách do Vídně, kde se ve čtvrtek utká ve druhém utkání v základní skupině Evropské ligy s domácí Austrií. Do Rakouska cestují také dorostenci do sedmnácti let, kteří s Austrií sehrají přátelský zápas.

Kompletní tým Viktorie odletěl z letiště Václava Havla v Praze hodinu před polednem, po přistání v hlavním městě Rakouska se pak svěřenci trenéra Romana Pivarníka přesunuli na hotel, kde je po obědu čeká odpočinek a příprava na předzápasový trénink.

Na Ernst-Happel-Stadion viktoriáni potrénují od 19 hodin, ještě předtím je na programu oficiální tisková konference. Na stejném stadionu se Viktoria utkala v loňském ročníku Evropské ligy s Rapidem Vídeň a prohrála 3:2. Hráči věří, že tentokrát budou úspěšnější. „Na utkání s Rapidem si pamatuji, určitě jsme měli na vítězství. Do zápasu s Austrií dáme vše a snad tentokrát budeme po zápase s našimi fanoušky slavit zisk tří bodů,“ říká obránce David Limberský.

Na utkání pojedou plzeňské hráče podpořit stovky fanoušků, kteří si kromě prohlídky města mohou ve čtvrtek 29. září dopřát také fotbalový předkrm v podobě souboje dorostenců Viktorie s Austrií Vídeň. „Zkusili jsme oslovit Austrii, jestli by nechtěli s námi sehrát přátelský zápas. Oni souhlasili a my se na konfrontaci s rakouským týmem moc těšíme. Večer pak dorostenci budou přímo na stadionu fandit i „A“ týmu. Věřím, že i nás přijdou podpořit fanoušci, kteří do Rakouska mají naplánovanou cestu,“ říká trenér U17 Jiří Žilák.

Program Viktorie ve Vídni, čtvrtek 29. září 2016:
Přátelský zápas:
15:00 FK Austria Vídeň U17 – FC Viktoria Plzeň U17 (
hřiště: Laaerbergstrasse 143, Vídeň)

Evropská liga:
21:05 FK Austria Vídeň – FC Viktoria Plzeň (Erns-Happel-Stadion, Meiereistraße 7, Vídeň)

Fotogalerie