A tým české reprezentace má za sebou první dva domácí zápasy nového ročníku UEFA Ligy národů. V elitní Lize A vybojovali proti Švýcarsku a Španělsku celkem čtyři body a na hřišti nechyběli ani LukᚠKalvach s Milanem Havlem. V akci za U21 a U20 pak byli Pavel Šulc a Josef Koželuh.

Nejprve se výběr trenéra Jaroslava Šilhavého představil ve čtvrtek proti Švýcarsku. Česká republika vstup do Ligy národů zvládla a vyhrála 2:1. Do utkání naskočil v 84. minutě také LukᚠKalvach, který za téměř 10 minut na hřišti (i s nastaveným časem) zanechal výborný dojem.

V neděli hráli Češi znovu v Praze, tentokrát proti silnému Španělsku. Domácí v zápase dvakrát vedli a měli velmi blízko k senzační výhře, jenže góly inkasované v nastavení první i druhé půle je stály vítězství. I tak vybojovali velmi cennou remízu 2:2, u které byl také Milan Havel, jenž odehrál celý druhý poločas. Jindřich Staněk do duelů za repre zatím nezasáhl.

Naopak jednadvacítka v pátek nezvládla přímý souboj o první místo v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy. Česká Lvíčata od začátku tahala za kratší konec. Dvougólové vedení hostů zařídili dva zkušení hráči z Premier League, konkrétně Emile Smith Rowe z Arsenalu a Jacob Ramsey z Aston Villy. V závěru se sice krásně trefil Daniel Fila, jeho trefa ale body neznamenala. U prohry 1:2 byl i Pavel Šulc, který odehrál první poločas.

Ve středu 1. června byl v akci také výběr do dvaceti let. Češi v přátelském zápase proti Chorvatsku U20 zakončili sezonu ve velkém stylu, jasně dominovali a po zásluze vyhráli vysokým rozdílem 3:0. Na vítězství se podílel Josef Koželuh, jenž odehrál solidních 73 minut.

Áčko ČR čekají do konce sezony ještě dva zápasy. Už tento čtvrtek se představí na horké půdě Portugalska v čele s celosvětovým fenoménem Cristianem Ronaldem, odvetné duely rozehraje česká reprezentace 12. června ve Španělsku. O den později zakončí kvalifikaci na ME U21 doma proti Andoře.