Reprezentační přestávka je v plném proudu, několik viktoriánů ale ze zápasového rytmu nevypadne. S A-týmem Slovenska odcestovala dvojice Patrik Hrošovský – Matúš Kozáčik, za mládežnické výběry pak několik dalších členů západočeského klubu.

Slovensko A-tým

Pod vedením trenéra Pavla Hapala budou během této reprezentační přestávky působit gólman Matúš Kozáčik ve spolupráci s Dúbravkou z Newcastlu a Rodákem z Rotherhamu, mezi záložníky byl pak nominovaný Patrik Hrošovský. Slovensku hraje 16. listopadu od 20:45 v Trnavě s Ukrajinou a 19. listopadu od 20:45 v pražském Edenu s Českou republikou. V týmu je i bývalý viktorián Michal Ďuriš z kyperského Anorthosis.

Česká republika U20

Dvacítka trenéra Karla Krejčího má před sebou závěrečný sraz a utkání v roce 2018. V rámci Elite Tournament se představí v duelu se Švýcarskem, který se odehraje 19. listopadu od 18:00 v Brně. V nominaci je Dominik Janošek, který z Viktorie hostuje v kádru Slovácka. Mezi náhradníky se pak vešli Martin Rychnovský (host. v Domažlicích), Pavel Bucha, Michal Hlavatý (host. v Sokolově) a JonᚠVais (host. v Domažlicích).

Česká republika U19

Český výběr do 19 let čeká ve Zlíně a v Kroměříži první část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Tým, jehož patronem je nejlepší střelec v historii české fotbalové reprezentace Jan Koller, čekají zápasy s Lucemburskem (14. 11. od 17:00), Makedonií (17. 11. od 17:00) a Chorvatskem (20. 11. od 17:00). V nominaci trenéra Suchopárka jsou obránce Václav Míka a záložníci Pavel Šulc s Ondřejem Štursou, který momentálně hostuje v pražské Dukle. Mezi náhradníky jsou také Robin Hranáč, Denis Plecitý, Pavel Hezoučký a Jakub Selnar.

Česká republika U18

Reprezentace do 18 let se utká 16. listopadu od 12:00 s Itálií v Římě a 19. listopadu od 17:00 s Rakouskem ve Znojmě. Do nominace na tyto přípravné zápasy se dostali obránci Šimon Gabriel a Karel Žilák, mezi náhradníky je pak Jan Halász.

Česká republika U17

Sedmnáctka má po úspěšně zvládnuté kvalifikaci o postup na evropský šampionát rozehraný mezinárodní turnaj v Irsku. Svěřenci trenéra Václava Kotala už za sebou mají remízu 1:1 s Německem a výhru 3:2 nad domácím týmem. Dnes je ještě od 14:00 čeká zápas s Anglií. V týmu má zástupce také Viktoria Plzeň v podobě Josefa Koželuha, který odehrál celý zápas s Německem a osm minut proti Irsku.