Druhá reprezentační přestávka v sezoně 2018/2019 započala. Pro některé viktoriány přináší povinnosti v národních týmech. Podívejte se, kdo všechno bude reprezentovat.

Česká republika A-tým

V původní nominaci se objevili viktoriáni LukᚠHejda (v repre bilance 1/0), Radim Řezník (2/0) a Michael Krmenčík (17/7). První a druhý jmenovaní se však kvůli zranění k národnímu týmu nakonec nepřipojili. Mezi náhradníky je pak připravený záložník TomᚠHořava (14/4).

Češi pod vedením nového trenéra Jaroslava Šilhavého odehrají dva venkovní duely v rámci Ligy národů. 13. října se od 15:00 utkají v Trnavě se Slovenskem a tři dny poté budou hrát v ukrajinském Charkově.

Česká republika U21

Jednadvacítka pod vedením trenéra Vítězslava Lavičky odehraje dva duely. Na závěr kvalifikace se utká s Běloruskem ve čtvrtek 11. října v Borisov Areně a s Moldávií v pondělí 15. října v Chomutově. Mezi náhradníky najdeme viktoriána Dominika Janoška, který aktuálně hostuje na Slovácku.

Česká republika U20

Tým bývalého plzeňského trenéra Karla Krejčího má na programu další dva zápasy v rámci Elite Tournament. Reprezentační dvacítka se utká ve čtvrtek 11. října v Lódži s domácím Polskem a v pondělí 15. října se představí v Českých Budějovicích při duelu s Anglií.

V nominaci jsou viktoriáni Dominik Janošek (5/1) a LukᚠPfeifer (2/0). Prvně jmenovaný hostuje na Slovácku, druhý jmenovaný pak v týmu MAS Táborsko. Na seznamu náhradníků pak najdeme Martina Rychnovského (host. v Domažlicích), Pavla Buchu, Michala Hlavatého (host. v Sokolově) a Jonáše Vaise (host. v Domažlicích).

Česká republika U19

Výběr kouče Jana Suchopárka odehraje v pátek 12. října přátelské utkání s Černou Horou v Kroměříži a v úterý 16. října přátelské utkání s Portugalskem ve Zlíně. Do týmu byli nominováni Plzeňané Václav Míka (4/1), Pavel Hezoučký (2/0), Ondřej Štursa (7/0) a TomᚠKepl (2/4). Na seznamu náhradníků pak jsou Robin Hranáč, Jakub Selnar a Pavel Šulc.

Česká republika U18

Hned trojice přátelských zápasů pak čeká tým trenéra Luboše Kozla. Nejprve se utká na pražském Střížkově s Nizozemskem (11. října) a následně se přesune do Anglie, kde se v St. George´s Parku utká 13. října se Švédskem a 15. října s Anglií. Barvy tohoto týmu budou hájit Šimon Gabriel (4/0) a Karel Žilák (2/0), mezi náhradníky se vešli Jan Halász a Adam Vrba.

Česká republika U17

Také v reprezentačním výběru do 17 let má Viktoria své zastoupení, a to v podobě Josefa Koželuha (4/0) a Martina Šimka (5/0). Tým trenéra Václava Kotala odehraje v Albánii tři zápasy základní fáze kvalifikace o postup na evropský šampionát – proti domácím (23. října), proti Ázerbájdžánu (26. října) a proti Norsku (29. října).

Česká republika U16

Šestnáctka pod vedením kouče Radka Bejbla hraje dnes od 15:00 v Nivnicích se Slovenskem, proti stejnému soupeři se pak představí 11. října ve slovenské Ilavě. Do nominace se probojoval také Robert Aubrecht (2/1), mezi náhradníky pak jsou Alexandr Sojka s Metodějem Málkem.

Slovensko A-tým

Také barvy Slovenska budou hájit viktoriáni. Národní tým trenéra Jána Kozáka čeká zápas s Českou republikou (13. října v Trnavě) a se Švédskem (16. října ve Stockholmu). Do týmu se tradičně dostala dvojice viktoriánů Matúš Kozáčik a Patrik Hrošovský, prvně jmenovaný však ze zdravotních důvodů odcestovat nemůže.

Všem viktoriánům budeme v reprezentacích držet palce!

Foto: Štěpán Černý