Reprezentační přestávka je u konce a několik viktoriánů se činilo v národních týmech. Navíc se kvalitními výkony podíleli na výsledcích různých mládežnických reprezentací!

Česká reprezentace U20 sehrála během pauzy jediné utkání, ve kterém si připsala první výhru v aktuálním ročníku Elite Tournament. Švýcarsko porazila po dvou brankách Ondřeje Šašinky 2:1 a na výhře se podíleli i dva viktoriáni – Dominik Janošek, aktuálně hostující na Slovácku, odehrál celé utkání. LukᚠPfeifer, který v této sezoně působí v druholigovém Táborsku, pak do hry naskočil v 76. minutě.

Český tým U19 odehrál základní fázi kvalifikace o postup na evropský šampionát a se ziskem sedmi bodů postoupil z prvního místa! V úvodním duelu porazil Lucembursko 2:1. Ondřej Štursa, který z Plzně hostuje v pražské Dukle, odehrál první poločas. Do toho druhého pak v 66. minutě naskočil i Pavel Šulc. Druhý jmenovaný pak odehrál celý další zápas proti Makedonii, který tým trenéra Suchopárka vyhrál 2:1.

Při závěrečném utkání s Chorvatskem pak byli v akci hned tři viktoriáni. Na remíze 2:2 měl největší zásluhu Pavel Šulc, který si připsal asistence na obě branky Čechů. Ondřej Štursa pak odehrál přes hodinu hry, celý zápas si na své konto připsal střední obránce Václav Míka.

Tým do 18 let odehrál dva přátelské zápasy – s Itálií a s Rakouskem. Nejprve se v Římě remizovalo 3:3, přičemž v akci byl viktorián Šimon Gabriel, jenž odehrál první poločas, který Češi vyhráli 3:2. Ve druhém zápase proti Rakousku navíc Gabriel jako kapitán týmu po rohovém kopu vstřelil jedinou branku při výhře 1:0, celý zápas odehrál také Karel Žilák.

Reprezentační tým do 17 odehrál mezinárodní turnaj v irském Dublinu. V akci jsme mohli sledovat viktoriána Josefa Koželuha. Ten proti Německu při remíze 1:1 odehrál celý zápas, při dramatickém vítězství 3:2 nad Irskem naskočil do hry v 82. minutě a proti Anglii odehrál opět celé utkání (remíza 0:0).

Foto: Luděk Ovesný