První trénink ve španělské Esteponě v rámci zimního soustředění 2020 je za námi. Začal dopoledne v nově vybudované posilovně u tréninkového hřiště Arroyo Enmedio, posléze se tým trenéra Gužy věnoval rozcvičce a cvičením s míčem na obou hřištích, které má k dispozici.

Na prvním španělském soustředění s týmem je mladý slovenský záložník Christián Herc. „Zatím z toho všeho mám dobré pocity. Hřiště je dobře připravené,“ chválí. „První trénink byl hodně herní, ještě nás odpoledne čeká jeden. Určitě ale můžu říct, že pro každého je lepší trénovat tady než doma, počasí je tu o dost lepší,“ dodává.

Dobré zkušenosti z minulého roku se potvrdily například Janu Kovaříkovi. „I vloni tu byly perfektní podmínky. Skvěle nachystaná hřiště, navíc tu mají novou posilovnu, což také přijde vhod. Počasí je zatím dobré, takové ideální podmínky. Budeme zde hodně ladit taktiku, zápasovou formu, standardní situace a uvidíme, jak nás to připraví na zbytek sezony,“ vyhlíží soustředění.

Po dopoledním tréninku byli hráči na obědě, následně měli pár hodin odpočinku a v 16:00 je už čeká další trénink. První zápas je na programu ve čtvrtek 30. ledna od 11:00 proti japonskému celku Shonan Bellmare, oproti původním plánům by se měl odehrát v Esteponě.

Fotogalerie