Na letošním zimním soustředění ve španělské provincii Málaga čekají tým trenéra Pavla Vrby čtyři přátelské zápasy. Viktoria Plzeň se postupně utká se soupeři z Číny, Maďarska, Bulharska a Ameriky.

První utkání je na programu 23. ledna od 16:00 proti vítězi uplynulého ročníku druhé čínské nejvyšší soutěže Wu-chan Čuo-er (v anglickém přepisu Wuhann Zall). Hned o den později ve stejný čas odehraje Viktoria Plzeň další zápas, ve kterém narazí na aktuálně devátý tým maďarské ligy Puskás Akadémia FC.

Třetí zápas je na programu 28. ledna rovněž od 16:00 proti druhému týmu tabulky nejvyšší bulharské soutěže CSKA Sofia a generálku na jarní část sezony obstará 1. února utkání proti americkému týmu New England Revolution, který v poslední sezoně MLS skončil na osmém místě ve Východní konferenci.

„Jde o soupeře z celého světa, takže to pro nás bude zajímavé srovnání a zkušenost. Soupeři budou kvalitní a pro nás soustředění bude již plně směřovat k herním činnostem tak, abychom byli co nejlépe připraveni na začátek ligy i pohárového utkání s Dinamem Záhřeb,“ okomentoval skladbu soupeřů hlavní trenér týmu Pavel Vrba.

Živé přenosy zápasů jsou aktuálně v jednání, o všem budeme fanoušky včas informovat.