Druhé vystoupení Viktorie Plzeň v základní skupině Evropské ligy vyznělo lépe pro soupeře z Villarrealu. Západočeši si v určitých fázích zápasu vypracovávali zajímavé pozice, nicméně domácí branku neohrozili ani jednou střelou.

„Nezačali jsme moc dobře, soupeř nás přitlačil k vlastní brance a my si museli zvykat na rychlost hry. Na to nás žádný trénink ani zápas v české lize nepřipraví. Přepnout na vyšší rychlost nám trvalo bezmála třicet minut, ale potom jsme hru celkem vyrovnali. Chvílemi jsme byli nebezpečnější než domácí, ale z brejku jsme dostali branku. To nás opět srazilo dolů,“ říká po zápase Jan Kopic. „Měli jsme hodně standardek okolo vápna, kterými jsme si chtěli pomoci. I když tam bylo pár závarů, žádný neskončil brankou. Chtěli jsme standardky rozehrávat na krátko, většina z nich byla nebezpečná, protože soupeř tenhle způsob rozehrávky nečekal. Dohrávání standardek už ale bohužel nebylo tak dobré. Velký problém nám dělaly odebrané míče, po kterých rychlí krajní hráči rozjížděli protiútoky,“ dodává.

Zlomovým okamžikem zápasu byla jediná branka, kterou vstřelil po samostatné akci útočník Baptistão. „Já centroval směrem do vápna, oni ten míč zvládli odhlavičkovat a vlastně za deset vteřin jsme dostali gól. Útočník to vzal na sebe, před vápnem naznačil střelu, hodil si to na levačku a následně vystřelil na přední tyč,“ klopí oči Kopic. „Domácí, vzhledem k množství šancí, zvítězili zaslouženě. Když jsme přečkali začátek zápasu, pomýšleli jsme na to, že bychom mohli třeba bod přivézt domů. Bohužel se to nepodařilo. Po obdržené brance přišla ještě červená karta a od té doby to bylo už hodně složité,“ přiznává plzeňský záložník. ¨

„Začali trochu opatrněji, přečkali nějaké šance, ale po nějaké době jsme se rozehráli, dostali jsme jistotu na kopačky a odehráli důstojný zápas. Ofenzivní hráči Villarrealu hrají nesmírně rychle a účelně. Většinou nemají víc než jeden dotek v pohybu, v tom byl asi největší rozdíl,“ přidává se František Rajtoral. „Obdržený gól nás trochu překvapil. Byli jsme připraveni na to, že si to jejich útočník s někým narazí, ale on stále běžel k brance a pak skvěle zakončil. Tahle situace byla určitě zlomová,“ má jasno Rajtoral. „Je to vždycky rána, když člověk dostane gól, ale oklepali jsme se a stále jsme chtěli hrát dopředu. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit gól. Zklamání ale necítím, diváci určitě viděli skvělý zápas, ve kterém Villarreal prokázal svoji kvalitu,“ dodává Rajtoral.

Viktorii v dalších dvou zápasech základní skupiny čeká rakouský Rapid Vídeň. „Utkání s Rapidem budou klíčová, tam si to rozdáme o postup. Pro mě osobně je Villarreal ve skupině číslo jedna, my, Rapid a Minsk si to rozdáme o druhé místo,“ přemýšlí plzeňský obránce.

Fotogalerie