Sobotní ligový šlágr se Spartou je za dveřmi (18:00). Velmi natěšený na zápas je i záložník Viktorie Adam Vlkanova, který se těší především na vyprodanou Doosan Arenu a věří, že tým zúročí zkušenosti nabyté v Lize mistrů.

V týdnu se blýskl několika skvělými akcemi v duelu s hvězdnou Barcelonou. Zítra jej čeká další sledovaný zápas. „Vnímám, že jde o velmi prestižní a těžký zápas s týmem, který hraje nahoře a má velké jméno. A právě tyto zápasy jsou pro nás ty nejhezčí,“ má jasno Adam Vlkanova.

Hbitý záložník do souboje s letenským klubem zasáhne v červenomodrém dresu vůbec poprvé. „Dříve jsem je ale také sledoval. Sice jsem to vyloženě neřešil, ale výsledek mě vždycky zajímal. Teď budu chtít uspět přímo na hřišti.“

Velkou výhodou může být pro Viktorii domácí prostředí. „Hrát před našimi fanoušky je super, plný stadion nás žene dopředu a je to další důvod, proč budeme chtít vyhrát.“

Adam Vlkanova po svém příchodu z Hradce Králové zažil přímo na hřišti i velké bitvy v základní skupině Ligy mistrů s Interem Milán, Bayernem Mnichov či Barcelonou. A tyto zkušenosti se mu hodí právě v ligových bojích. „Člověk si spoustu věcí uvědomí, třeba že ne vždycky je nejlepší řešení jít přes dva protihráče, ale že mnohdy je lepší rychlá narážečka, kterou si vytvoříte velkou příležitost. Když si něco dovolíte proti takovým soupeřům, máte z toho samozřejmě dobrý pocit a věříte si,“ přiznává.

A jaký je podle „Vlčáka“ recept na úspěch v sobotním souboji? „Hrát doteď jako v lize. Důsledně dozadu a vstřelit nějaký gól, což se nám teďka dařilo. A chceme v tom pokračovat,“ uzavírá.

Výkop duelu FC Viktoria Plzeň – Sparta je v sobotu v 18:00 a v prodeji jsou ještě vstupenky z propadlých rezervací a systému Nabídni své místo. Zakoupit je můžete na všech prodejních místech Plzeňské vstupenky v rámci Plzeňského kraje.