Viktoria Plzeň si z Bukurešti odváží remízu 2:2, v odvetě na západě Čech tak může mít lehkou výhodu v podobě dvou vstřelených branek na hřišti soupeře. Trenér Pavel Vrba ale přesto zůstává ostražitý.

„Momentálně jsme v poločase, uhráli jsme výsledek, který nás potěšil. Čeká nás ale velice těžkých devadesát minut. Definitivně hodnotit můžeme až po odvetném utkání,“ má jasno trenér Vrba. „Bukureš je silné mužstvo, takže s poločasovým výsledkem jsem spokojen. Nicméně opakuji, že máme před sebou ještě jedno náročné utkání,“ dodává. S hrou svého týmu může být spokojený, nicméně určité nedostatky přesto spatřuje. „Těší mě, že jsme byli aktivní a dali dvě branky. I soupeř ale měl šance a mohl zápas vyhrát. Uvidíme, co bude dál, vidím to tak padesát na padesát. Že si vezeme do odvety dva góly? To nebude hrát roli, máme těžkého soupeře,“ uvědomuje si plzeňský trenér.

Viktoria v Rumunsku sehrála v minulosti dvě utkání, po remízách v prvních duelech ale byla zatím vždy v odvetách poražena a vyřazena ze hry o postup. „Já se nebojím nikdy ničeho a už se těším na odvetu. Když budeme chtít hrát na 0:0, tak to dozajista nevyjde. Znovu budeme chtít být aktivní a vstřelit branky,“ zůstává odhodlaný Vrba.

Plzeňský klub nastoupil do zápasu s Radimem Řezníkem na postu stopera, pravého obránce alternoval David Limberský, na opačné straně defenzivy si odbyl premiéru dvaadvacetiletý Milan Havel. „Havel měl na zapracování čtrnáct dnů i s cestou. V přípravných utkáních i dnes podal velmi dobrý výkon a já jsem moc rád, že máme mladého hráče, který dokáže být okamžitě platný. Soupeř měl určité šance a v posledních minutách mi třikrát zatrnulo, ale přečkali jsme to, což je pro nás plus,“ uzavírá Pavel Vrba.

Fotogalerie