Nejstarší dorost U19 podlehl Jihlavě po penaltách, sedmnáctka pak Vysočinu na pokutové kopy porazila. Týmy U18 a U16 si na hřišti v Rakové poradily s jihočeským Pískem.

Dorost U19

V zápase s Jihlavou v Touškově viktoriáni dvakrát prohrávali, pokaždé ale zvládli vyrovnat. Nejprve se o to ve 40. minutě postaral Pavel Šulc, 10 minut poté to zvládl Adam Vrba. Zápas dospěl do penalt, které v poměru 4:3 vyhrála Jihlava.

Plzeň U19 – Jihlava U19 2:3pen.
Branky: 40. Šulc, 50. Vrba – 15. Pojezný, 48. Růžička. Penalty: 3:4.
Plzeň: Bleha – Halász, Gabriel, Fišer, Žilák – Uzlík, Šulc (C), Kodýdek (69. Ruda) – Václavík (63. Selnar), Vrba, Hezoučký (83. Kavka).
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „Ve 4. minutě nastřelil Fišer po rohu břevno, ale to bylo z naší strany v úvodu vše. Hosté se ujali vedení ve 14. minutě z přímého volného kopu. Bleha musel zasahovat při střele jihlavského útočníka a po nedorozumění při naší standardní situaci útočník Jihlavy mířil vedle. Od 25. minuty jsme se zlepšili. Vytvořili jsme si tlak a hodně standardních situací. Halász mířil hlavou v šanci nad a Šulc se ve 40. minutě prosadil a srovnal na 1:1. Ve druhém poločase Jihlava využila naší ztráty na středu hřiště – 1:2. Brzy jsme odpověděli. Vrba vybojoval míč v presinku a sroval na 2:2. Až do konce utkání jsme měli převahu, měli jsme několik šancí, ale naše řešení finální fáze bylo nepřesné. A když Jihlava nevyužila šanci v závěru, skončilo utkání remízou. V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hosté. V naší hře bylo hodně nepřesností. Musíme se zlepšit především při řešení situací v útočném pokutovém území.“

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U18

V utkání osmnáctky s Pískem se strhla zajímavá přestřelka. Hosté šli jako první do vedení, domácí pak ale po gólu Pavla Kavky a dvou trefách Martina Rudy skóre otočili. Na 4:1 po pár minutách na hřišti zvyšoval LukᚠKotěšovec. Jihočeši zápas zdramatizovali snížením na rozdíl jediné branky, skóre ale uzavřel viktorián Roman Popovič.

Plzeň U18 – Písek U19 5:3
Branky:
30. Kavka, 33. Ruda, 38. Ruda, 47. Kotěšovec, 90. Popovič – 7. Nosek, 71. Přibyl, 78. Nosek.
Plzeň: Novák – Plecitý (C), Řezníček, Strmiska, Brož (60. Petrmichl) – Ruda (60. Pavlík), Kraml, Lehký (70. Pešek) – Patrovský (46. Kotěšovec), Koranda (46. Popovič), Kavka.
Hodnocení trenéra Jiřího Žiláka: „V úvodu se Písek dostal do ojedinělé akce, ze které dal branku. V průběhu prvního poločasu jsme ale hráli s chutí a dobrou nabídkou. Měli jsme šance a otočili zaslouženě na 3:1. Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, přidali jsme čtvrtý gól a měli další možnosti, ale po dvou chybách jsme inkasovali dva laciné goly a trochu jsme znervóznili, nicméně uklidnila nás pátá branka, kterou dal Popovič. Asi jsme to měli dovést s větším klidem k výhře, nicméně vítězství je zasloužené. Především první poločas hrálo mužstvo velice dobře.“

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U17

Stejně jako utkání U19, tak i zápas o dva roky mladší kategorie s Jihlavou dospěl do penalt. Po remíze 2:2 v základní hrací době, kdy se trefili Josef Koželuh s Lukášem Vostárkem, vyhráli viktoriáni dramatické pokutové kopy v poměru 7:6!

Plzeň U17 – Jihlava U17 3:2pen.
Branky:
31. Koželuh, 62. Vostárek (pen.) – 39. Franěk, 73. Shudeiwa. Penalty: 7:6.
Plzeň: Šulc – Šoul (89. Řezníček), Kolerus (C), Petržílka, Šimek – Vostárek, Novický, Tesař (46. Kortan) – Koželuh (76. Renza), Krátký, Kronus.
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Proti Jihlavě jsme odehráli velmi špatné utkání. Byli jsme pomalí s míčem i v kombinaci a soupeř nás stíhal dorážet. Přesto jsme si v úvodu zápasu vytvořili pár zajímavých momentů, ale nebyli jsme schopni akce dotáhnout do zakončení. Nakonec se nám podařilo vstřelit gól po střele Krátkého a následné dorážce Koželuha. Soupeř ale před koncem 1. poločasu vyrovnal krásnou střelou. Ve druhém poločase jsme se dostali opět do vedení, když LukᚠVostárek proměnil nařízenou penaltu. Soupeř ale opět krásnou střelou vyrovnal. Zápas rozhodly penalty, v nichž jsme byli úspěšnější.“

FOTOGALERIE ZDE

Dorost U16

Nejmladší dorostenci taktéž zvládli víkendový zápas v Rakové vítězně, když porazili Písek 3:1. Do vedení šli již v deváté minutě zásluhou Alexandra Sojky, pár minut poté se prosadil Filip Prokop. Hostující celek sice snížil v 70. minutě, ale v závěru už se trefil jen domácí Marek Nedvěd.

Plzeň U16 – Písek U17 3:1
Branky:
9. Sojka, 22. Prokop, 90. Nedvěd – 70. Řezáč.
Plzeň: Langr – Vacek, Štůla, Ferko, Oravec – Vobruba, Sojka (C), Krůta (83. Janča) – Prokop (77. Papež), Titl (58. Agapkin), Aubrecht (53. Nedvěd).
Hodnocení trenéra Josefa Parláska: „V první řadě musím kluky pochválit, během posledních 7 dní jsme odehráli 4 utkání a vždy se snahou hrát aktivní náročný fotbal za horkého počasí, což stojí hodně sil a do určité míry se to projevilo i v dnešním utkání. Vstřelili jsme 3 branky, nicméně šancí jsme měli ještě hodně a gólů jsme měli dát více. Hra v poli má slušné parametry, nicméně nás trápí koncovka a proměňování šancí. Za stavu 2:0 jsme měli přidat třetí a čtvrtý gól a utkání definitivně rozhodnout. Bohužel se tak nestalo, soupeři se podařilo snížit, a tak jsme o vítězství museli bojovat až do konce.“

FOTOGALERIE ZDE

Foto: David Koranda