Tým U19 trenéra Jiřího Kohouta odstartoval jarní část soutěže vítězstvím 3:0 nad posledním Hlučínem, díky kterému se posunul na první místo tabulky. Šestnáctka v rámci Memoriáli Vlastislava Marečka porazila Příbram 5:3, sedmnáctka na ni bohužel nestačila.

FC Hlučín U19 – FC Viktoria Plzeň U19 0:3

Viktoriáni U19 vstoupili do jarní části sezony tou pravou nohou! Poslední Hlučín porazili na jeho vlastní půdě 3:0 a díky prohře Sparty se dostali na první místo tabulky.

„V první půli jsme neproměnili několik možností ke vstřelení branky. Domácí Hlučín hrál obětavě a dobře bránil, hrozil i po rohových kopech,“ komentuje průběh zápasu trenér Jiří Kohout. Do druhého poločasu vstoupila Viktoria dobře a během dvou minut vstřelila dvě branky.

Nejprve se trefil Řezáč, z penalty posléze skóroval Vais. „Ve zbytku utkání se hrál otevřený fotbal s šancemi na obou stranách,“ řekl Kohout. V závěru zápasu se ještě prosadil Kepl, který upravil na konečných 3:0.

Branky: 52. Řezáč, 53. Vais (pen.), 80. Kepl
Sestava Plzně: Šampalík – Svoboda (84. Holík), Míka, Čihák, Bartůněk – Pavlík (C), Řezáč (72. Petr) – Pihrt (77. Kepl), Vais, Pfeifer – Vilček (80. Arzberger).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

1.FK Příbram U17 – FC Viktoria Plzeň U17 3:1

V bojovném utkání se hrálo v prvním poločase bez větších šancí. „Ve druhé půli se nám pak párkrát vymstila nedůslednost v bránění pokutového území, z čehož pramenily fauly,“ lituje trenér Plzně Jiří Žilák. Jednou z toho byla penalta a podruhé přímý kop ze sedmnácti metrů. „Domácí těchto šancí využili a dostali se do vedení,“ popsal Žilák.

V závěru povedenou střelou ze standardky korigoval výsledek Uzlík. „V poli bylo utkání vyrovnané, ale ve finální fázi byla Příbram silnější, přestože mnoho šancí zápas nepřinesl,“ zakončil Žilák hodnocení.

Branka Plzně: 76. Uzlík
Sestava Plzně: Valeš – Plecitý, Fišer, Žilák, Hranáč, Uzlík, Ruda (60. Dotzauer), Zajíček, Heller, Selnar, Patrovský (41. Klich, 55. Popovič).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

1.FK Příbram U16 – FC Viktoria Plzeň U16 3:5

V dalším kole Memoriálu Vlastislava Marečka nastoupili viktoriáni U16 taktéž na hřišti Příbrami, po konečném hvizdu se ale radovali z vítězství 5:3.

Úvod utkání Plzni nevyšel, logickým vyústěním tak byla branka Příbrami ve 13. minutě. O chvíli později sice zásluhou Václavíka po přihrávce od Demetera Viktoria srovnala, ale krátce nato šli do vedení domácí.

Do druhého poločasu vstoupili Západočeši aktivněji, nicméně v 51. minutě přišel protiútok Příbrami a gól na 3:1. Mladí viktoriáni však nesložili zbraně a velkým obratem v podobě čtyř gólů otočili výsledek utkání na konečných 5:3.

„Nezvládli jsme úvod utkání, kdy nám dělala problémy jednoduchá hra soupeře. V defenzivě jsme reagovali pozdě a pomalu, ve středu hřiště prohrávali osobní souboje a v útoku neudrželi míče. Po změně stran se naše hra zlepšila a utkání jsme zaslouženě obrátili, ke konci jsme již dominovali. Za posledních 20 minut si tým zaslouží pochvalu,“ zhodnotil duel kouč Plzně Josef Parlásek.

Branky Plzně: 17. Václavík, 60. Demeter, 69. Kotěšovec, 72. Halász, 80. Václavík
Sestava Plzně: Edelman – Valeš (48. Kavka), Strmiska, Halász, Pavlík (70. Popovič) – Lehký (55. Dotzauer), Kuhajda, Kodýdek – Koranda (55. Kotěšovec), Demeter, Václavík.