Výběry Viktorie U17 i U16 sehrály o víkendu zápasy v rámci Memoriálu Vlastislava Marečka proti brněnské Zbrojovce. Oběma celkům se podařilo soupeře z moravské metropole porazit. Uspěla i devatenáctka, která v generálce na jarní část sezony zdolala Příbram.

Devatenáctka zahájí v sobotu v Hlučíně druhou polovinu sezony, ve které bude mít šanci zabojovat o dorostenecký titul. Generálku si Viktoria dopřála s Příbramí a byla vítězná.

Utkání bylo vyrovnané bez výraznějších šancích na obou stranách, dobře se činily především defenzivy obou celků. „Bránění obou týmů bylo dobré. Nám ale skvěle vyšla druhá polovina prvního poločasu, kdy jsme vstřelili dvě branky a rozhodli o našem vítězství,“ popsal trenér Viktorie Jiří Kohout. Gólově se prosadili JonᚠVais a TomᚠVilček.

FC Viktoria Plzeň U19 – FK Příbram U19 2:0


Branky Plzně: Vais, Vilček

Sestava Plzně: Šampalík – Svoboda (75. Holík), Míka, Čihák (60. Šastný), Bartůněk – Pavlík, Řezáč (60. Petr) – Pihrt (75. Arzberger), Vais, Pfeifer – Vilček.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

V zápase sedmnáctiletých šli do vedení hosté z Brna po šikovném uvolnění hostujícího útočníka v pokutovém území. Viktoriáni ale rychle skóre otočili, když se dvakrát trefil Němec a jednou Štursa. „V kombinaci bylo silnější Brno, ale šancí jsme si více vytvořili my,“ shrnul první půli trenér Plzně Jiří Žilák.

Druhý poločas byl herně vyrovnaný. Skóre zápasu uzavřel Václavík, který proměnil samostatný únik po přihrávce Kramla. „Sehráli jsme vyrovnané utkání, ve kterém měla obě mužstva úseky, kdy si dokázala vytvořit převahu. O vítězství rozhodla naše přímočarost, množství míčů získaných v napadání a efektivita,“ zhodnotil utkání Žilák.

FC Viktoria Plzeň U17 – FC Zbrojovka Brno U17 4:1


Branky Plzně: Němec 2, Štursa, Václavík.

Sestava Plzně: Novák – Heller (41. Plecitý), Hranáč, Fišer, Žilák, Kraml, Zajíček, Patrovský, Selnar (41. Brož), Štursa, Němec (60. Václavík).

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

V úvodu utkání šestnáctky byli aktivnější hosté z Brna, kteří se dostali do dvou šancí a tu druhou v 6. minutě dokázali proměnit ve vedoucí gól. Plzeňanům se podařilo vyrovnat ve 24. minutě, kdy se prosadil Koranda. K otočení poločasového výsledku došlo po půl hodině hry, po samostatném úniku skóroval Demeter.

Ten samý hráč se opět prosadil v 57. minutě. Na 4:1 posléze navyšoval po úniku a kličce brankáři Popovič. V 75. minutě se po dobrém napadání celého týmu prosadil Kotěšovec. Brňané sice snížili z přímého kopu na rozdíl tří branek, střelecký účet ovšem uzavřel sólem přes půlku hřiště Václavík.

„Odehráli jsme náročné utkání proti kvalitnímu soupeři a výsledek se nerodil vůbec lehce. Průběh zápasu byl vyrovnaný a o konečném výsledku rozhodla naše efektivita v zakončení a poctivá hra celého týmu do defenzivy,“ zhodnotil zápas spokojený kouč Josef Parlásek.

FC Viktoria Plzeň U16 – FC Zbrojovka Brno U16 6:2


Branky Plzně: 24. Koranda (Demeter), 30. Demeter (Koranda), 57. Demeter (Kavka), 62. Popovič (Václavík), 75. Kotěšovec, 80. Václavík (Kotěšovec).

Sestava Plzně: Edelman – Pavlík (70. Valeš), Strmiska, Strnad, Halász – Kuhajda (55. Lehký), Ruda, Kodýdek (60. Václavík) – Koranda, Demeter (65. Kotěšovec), Kavka (55. Popovič).