FC Viktoria Plzeň se ve středu 16. března utká v Olomouci od 17 hodin s domácí Sigmou o postup do semifinále MOL Cupu. V úvodním čtvrtfinálovém utkání v Doosan Areně se z vítězství radovali viktoriáni, kteří zvítězili 4:2.

„Trochu nahráno máme, ale nic není rozhodnuto. Pokud bychom dostali gól, tak určitě Sigmě naleje hodně sil a bylo by to nepříjemné. Jejich dva vstřelené góly na našem hřišti mohou v pohárové matematice hodně znamenat. Musíme hrát dobře v defenzivě a dát co nejrychleji gól,“ říká záložník TomᚠHořava.

Šikovný středopolař v minulosti hrál za Sigmu, v olomouckém dresu odehrál více než 130 zápasů. „V Olomouci se mi líbí a mám to tam rád. Je tam hezký stadion, dobrá tráva na hřišti a myslím, že to není jen můj dojem, ale i kluků, pro které je Sigma jen další soupeř. Pro mě je to samozřejmě víc než soupeř,“ dodává Hořava.

Olomouc v utkání nebude mít co ztratit a rozhodně nedá Viktorii nic zadarmo. Plzeňský hráč si ale myslí, že se Sigma přeci jen bude více soustředit na ligové starosti. „Chtějí se udržet v lize a o víkendu je čeká náročný a důležitý zápas ve Zlíně. Myslím, že my pošleme do utkání hráče, kteří v lize příliš nehrají a oni to udělají také. Sigma podává v lize dobré výkony, ale bohužel výsledkově to není vidět,“ doplňuje záložník Plzně.

Viktoriáni do Olomouce zamíří v úterý odpoledne netradičně vlakem. „Autobus máme dobrý, ale jízda vlakem je určitě lepší. Člověk se může protáhnout a ani moc necítí, že jede,“ uzavírá TomᚠHořava.