Plzeňským fotbalistům se třetí přípravné utkání povedlo. Proti druholigovému Ústí nad Labem si viktoriáni s chutí zastříleli a soupeře, se kterým v posledních třech přípravných duelech vždy remizovali, porazili 8:1.

Po minulém duelu na Petříně si Plzeňané spravili střelecké chutě. „Mám velkou radost, že jsme to zvládli tímto způsobem. Končíme třetí týden, kdy mají kluci v nohách větší zátěž. Kluci toho mají také dost. Když nemůžou tolik běhat, začínají hrát rozumnější fotbal a dávají míč rychleji od nohy. Dnes se přesně ukázalo, že když jsou pod tlakem a unavení, hrají jednodušší fotbal,“ říká na úvod asistent trenéra Vrby Dušan Fitzel. „Na tréninku jsme se věnovali i zabíhání za obranu, narážečkám a sklepávání. Hned se to projevilo v zápase,“ dodává.

Ve středu v podvečer se na fotbalovém trávníku se svými spoluhráči představili poprvé i členové reprezentací. „Odehráli poločas, po kterém následovala půlhodina běhání. Čekáme, až se dají pořádně dohromady a všichni hráči se nám sjednotí. Do soustředění v Rakousku budeme mixovat zátěž s technicko-taktickými tréninky,“ popisuje Fitzel.

Fotogalerie