Dorosty Viktorie Plzeň o víkendu odehrály poslední kolo sezony 2017/2018. Nejlepší výsledek uhrál tým U18, který porazil pražskou Slavii, čímž si zajistil třetí místo v tabulce. Žákovská kategorie U12 vyhrála v Želatovicích mezinárodní Memoriál Ladislava Němce a Viléma Zbořila. Dívčí přípravka pak na turnaji dívčích nadějí obsadila skvělou druhou pozici.

Ligové zápasy

Devatenáctka již před zápasem v Českých Budějovicích věděla, že skončí na čtvrtém místě tabulky. V posledním utkání sezony prohrála v jihočeské metropoli 0:2. Proti tamnímu Dynamu neuspěl ani tým U17, jenž padl 1:3. Jedinou branku Viktorie vstřelil v 77. minutě Wolfgang Dotzauer.

Důležité zápasy pak čekaly na týmy U18 a U16. V Chrástu se oba celky představily proti vedoucí Slavii v boji o lepší umístění v tabulce. Osmnáctka jej zvládla, po brankách Ondřeje Pecháčka a Lukáše Václavíka porazila Pražany 2:1 a skončila v tabulce třetí. Šestnáctka úspěšná nebyla, prohrála 0:3. Na její pozici se však nic nemění, po 30 kolech končí sedmá – osmý Písek totiž prohrál na hřišti předposledního Mostu 1:6.

České Budějovice U19 – FCVP U19 2:0 – FOTOGALERIE ZDE
FCVP U18 – Slavia Praha U18 2:1 (Pecháček, Václavík) – FOTOGALERIE ZDE
České Budějovice U17 – FCVP U17 3:1 (Dotzauer) – FOTOGALERIE ZDE
FCVP U16 – Slavia Praha U16 0:3 – FOTOGALERIE ZDE

- po rozkliknutí najdete hodnocení trenérů a statistiky

TABULKY SOUTĚŽÍ ZDE

Turnaj U12 v Želatovicích

Žáci do 12 let se účastnili XXVI. ročníku mezinárodního turnaje žáků, Memoriálu Ladislava Němce a Viléma Zbořila. V pátek se odehrála skupinová utkání, kdy Viktoria Plzeň nejprve porazila Krnov po velmi dobrém výkonu 3:0, následně navzdory slušnému výkonu remizovala 1:1 se Zlínem. Na závěr prvního dne hráli viktoriáni se slovenským Martinem, a i když smolně prohrávali 0:2, nakonec ve velkém vedru dokázali srovnat na konečných 2:2.

V další hrací den viktoriáni na úvod sice podlehli Bohemians 1905 1:4 (i přes herní převahu), ale následně si poradili se slovenskými soupeři z Dubnice 3:0 po aktivním výkonu a z Bánské Bystrice. Proti JUPIE futbalové škole Mareka Hamšíka uspěli v krásném utkání plné emocí 2:0. 

V neděli pak Viktoria v semifinále porazila Opavu 1:0 díky brance Siváka z penalty, po většinu zápasu diktovala Plzeň tempo hry a soupeř hrozil spíše z brejků. Ve finále pak červenomodří stvrdili triumf vítězstvím 3:2 nad olomouckou Sigmou, díky čemuž si zajistili prvenství.

„Skvěle zorganizovaný tradiční turnaj. Každý se o nás staral velice dobře a šlo vidět, že všem záleželo na tom, aby vše proběhlo v naprostém pořádku. Rodiče našich hráčů si dokonce nechali udělat viktoriánská trika a celou dobu hráče skvěle podporovali,“ potěšilo trenéra Filipa Linharta.

Výsledky FCVP
FCVP – Krnov 3:0 (D. Kardoš 2, Lemon)
FCVP – Zlín 1:1 (D. Kardoš)
FCVP – Fomat Martin 2:2 (D. Kardoš, Sutr)

FCVP – Bohemians 1905 1:4 (Dulík)
FCVP – Dubnica 3:0 (Dulík, D. Kardoš, Paidar)
FCVP – JUPIE B. Bystrica 2:0 (Lemon, Paidar)

Semifinále: FCVP – Opava 1:0 (Sivák PK)
Finále: FCVP – Olomouc 3:2 (Benajtr, Lemon, Nedvěd)

Konečné pořadí: 1. Viktoria Plzeň, 2. Sigma Olomouc, 3. Opava, 4. Dubnica, 5. Bohemians 1905, 6. Fomat Martin, 7. Kroměříž, 8. JUPIE B. Bystrica, 9. Fastav Zlín, 10. Podbrezová, 11. Prostějov, 12. Teplice, 13. Kozlovice, 14. Želatovice, 15. Krnov, 16. Viktorie Přerov.

Turnaj dívčích nadějí v Brně

V neděli v brněnských Horních Heršpicích proběhl turnaj dívčích nadějí FAČR pro hráčky do 11 let, kterého se účastnila i viktoriánská dívčí přípravka. Deset týmů bylo rozděleno do dvou základních skupin a po odehrání zápasů každý s každým byly na řadě duel o konečné umístění. Plzeňanky v semifinále porazily domácí Lokomotivu, ve finále však podlehly Spartě, když rozhodující gól padl až v samotném závěru zápasu.

„Ve skupině jsme vyhráli tři zápasy ze čtyř a postoupili do semifinále z druhého místa. Semifinále bylo v naší režii, zaslouženě jsme ho vyhráli. Ve finále jsme se Spartou chtěli odčinit porážku ze skupiny. Ze začátku zápasu jsme měl velkou převahu, ale bohužel se nám podařilo vstřelit jen jeden gól. Sparta z ojedinělé šance vyrovnala a v poslední minutě zápasu rozhodla o svém vítězství. Hráčkám však není co vytknout, za předvedené výkony zaslouží uznání,“ okomentoval turnaj trenér týmu Petr Žížek.

Výsledky FCVP
FCVP – Hradec Králové 3:0 (Košiková 2, Rancová)
FCVP – Sparta Praha 0:3
FCVP – Trutnov 4:0 (Košiková, Gotthardtová, Antony, Rancová)
FCVP – Pardubice 7:0 (Gotthardtová 4, Rancová 3)

Semifinále: FCVP – H. Heršpice 3:0 (Košiková 2, Šotová)
Finále: FCVP – Sparta Praha 1:2 (Gotthardtová)

Sestava FCVP: Žížková, Rancová, Šašková, Šotová, Kubešová, Cinková, Košiková, Gotthardtová, Ivaničová, Antony, Alexová, Hlavničková.

Konečné pořadí: 1. Sparta Praha, 2. Viktoria Plzeň, 3. Slavia Praha, 4. Lokomotiva Brno Horní Heršpice, 5. Hradec Králové, 6. Krásná Studánka, 7. Trutnov, 8. Dukla Praha, 9. Sokol Třebeš, 10. DFO Pardubice.

FOTOGALERIE Z TURNAJE ZDE