O víkendu byly v ligové akci pouze čtyři mládežnické celky FCVP – dorosty U19 a U17 a žáci U15 a U14. Dorostenci bohužel ze Slovácka nepřivezli ani bod, ale žáci si připsali plný bodový zisk.

Dorost U19 do zápasu vstoupil aktivně, bohužel ale jako první inkasoval. Po protiútoku se krásně prosadil Vecheta, krátce po něm ze standardky udeřil Janík. Za Viktorii snížil ve 31. minutě Adam Vrba a následně byli blízko vyrovnání Ruda, Václavík a Koželuh, ale ani jedna z šancí brankou neskončila. Slovácko poté z penalty odskočilo zpět do dvoubrankového vedení a Plzeňským už nepomohlo ani snížení v závěru z penalty Vrby. „Kluci z toho byli smutní, ale já jsem jim řekl, aby dali hlavy nahoru, že výkon byl slušný,“ chválil kouč Pavel Fořt, jehož celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

DETAIL ZÁPASU ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE

To dorostencům do 17 let zápas na Slovácku nevyšel vůbec, domácí celek vyhrál 4:0. Přitom svěřenci kouče Šimla nezačali špatně, dokonce vstřelili gól, ale ten kvůli ofsajdu neplatil. „Ve druhém poločase, který měl vysoké tempo, jsme se snažili zápas vyrovnat, ale ani jednu šanci jsme neproměnili,“ mrzelo trenéra Ondřeje Šimla.

DETAIL ZÁPASU ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Žákovský tým U15 přivítal na hřišti Slovanu Plzeň hráče z Hradce Králové. Po bezbrankovém prvním poločase se v tom druhém prosadil dvakrát, a to zásluhou Doubka se Štauberem. Díky tomu si tak upevnil šestou pozici v tabulce právě před Hradcem.

DETAIL ZÁPASU ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Celek U14 zvítězil nad Hradcem 5:0, když hned čtyři branky dal ve druhém poločase. V tom prvním padla vlastní ze strany královéhradeckých mladíků, v tom druhém skóroval dvakrát Trojan a po jedné brance přidali Gaszczyk s Houdkem. „V utkání jsme byli od začátku aktivnějším týmem. Síla našeho týmu je jak v individualitách, tak i v šířce kvalitního kádru. Do budoucna se však musíme nadále zlepšovat především ve hře na útočné polovině soupeře,“ řekl k zápasu kouč Vísner.

DETAIL ZÁPASU ZDE

LIGOVÁ TABULKA ZDE