První trénink před sezonou 2020/2021 mají viktoriáni už za sebou. Trenéru Adrianu Gužovi se na něm hlásilo 25 hráčů. Jak ho právě slovenský kouč hodnotil? A co k němu a před přípravou řekl záložník LukᚠKalvach?

LukᚠKalvach strávil část dovolené na Slovensku, kde mimo jiné požádal svou přítelkyni o ruku. „Naštěstí řekla ano, takže jsem spokojený,“ směje se. Den nato oslavil narozeniny a den nato se stal vítězem viktoriánské ankety Gól sezony 2019/2020, navíc obsadil i druhé místo. „Těší mě to, chtěl bych poděkovat všem, kdo pro mě hlasoval. Hlavně ale doufám, že to zopakuji i v této sezoně,“ dodává.

A jak vnímal první trénink? „Kvůli tomu horku to bylo trochu náročnější, navíc na každém se projeví alespoň trochu ta dvoutýdenní pauza. Ale do toho se dostaneme, určitě to bude v pohodě,“ věří LukᚠKalvach. „Každý musí nyní předvádět to nejlepší, co v něm je, abychom se posouvali a byli úspěšní. Chceme se kvalitně připravit na poháry i na ligu,“ vyhlíží ročník 2020/2021.

Adrian Guža odpočíval během dovolené s rodinou a na start přípravy už se těšil. „Hráčům jsme hned na úvod popřáli, aby byli zdraví a měli silnou podporu doma v rodinách, aby chodili s radostí na stadion. Čekají nás nové výzvy, cíle...“ těší se slovenský trenér. „Základem je chu a zdraví, pak může být sezona úspěšná,“ ví.

Plán předsezonního období je jasný: „Tu první část už mají hráči za sebou, a to bylo zrelaxování a následné individuální plány. Teď nás čeká příprava v domácích podmínkách s vloženou herní zátěží. Pak soustředění v Rakousku, které je cíleno hlavně na zápasovou zátěž, poté nás čeká ostrý start. Chceme mít nejsilnější formu už v úvodu sezony, které bude velmi podstatný, nejen z ligového hlediska, ale i z hlediska evropckých pohárů,“ říká Adrian Guža.

Kromě nových posil přivítal i navrátilce z hostování Pavla Šulce a LukᚠMatějku. „Oba ukázali na hostování solidní progres ve své výkonnosti, proto jsme se rozhodli jej stáhnout,“ vysvětluje kouč. „Je třeba, aby dostali šanci a navnímali kvalitu spoluhráčů, i tu svou. Aby pochopili systémové prvky a všichni mladí hráči cítili, že šance na ně čeká, ale je třeba do toho dát vášeň a energii. To zkrátka tak významný klub, jako je Viktoria Plzeň, vyžaduje,“ podotýká Adrian Guža.

Jak trenéři, tak hráči si poprvé v tréninku vyzkoušeli oblečení Macron. „Důležité je, že se v tom hráči cítí pohodlně, což jim vytváří dobré podmínky k tréninku. Navíc v tom vypadají dobře,“ pochvaluje si plzeňský trenér.

Fotogalerie