Mladá Boleslav má na svém kontě po pěti kolech už 12 vstřelených branek – vůbec nejvíce mezi ligovými týmy – na druhé straně ale také stejný počet gólů inkasovala. „Je to hodně ofenzivní mužstvo,“ říká před vzájemným duelem kouč Pavel Vrba.

Středočeši budí v úvodu sezony pozornost zajímavými výsledky. Ve druhém kole prohráli doma s Olomoucí 0:4, minulý týden ale naopak vyprovodili nováčka z Opavy výsledkem 6:1. „Oni dávají celkově hodně gólů. Už s Karvinou se trefili čtyřikrát, teď dali dalších šest branek. V tomto ohledu nás čeká soupeř, který je v dobré střelecké formě, ale na druhé straně také často inkasuje. Uvidíme, jak to dopadne. Já doufám, že konečně dáme více gólů a vyhrajeme,“ přeje si před nedělním zápasem Pavel Vrba.

O hlavní přednosti našeho nejbližšího soupeře je tedy v plzeňské kabině jasno. „Mladá Boleslav se pokaždé prezentovala hodně ofenzivně. Možná i na základě toho prohrála doma s Olomoucí 0:4, kde ten obraz hry rozhodně nebyl takový, jak by napovídal výsledek. V těch zbývajících zápasech už to bylo jiné. Ve Zlíně dala dva góly, s Karvinou čtyři a teď šest,“ vypichuje silnou stránku Mladé Boleslavi trenér Vrba.

PŘEDZÁPASOVÉ INFORMACE HLEDEJTE ZDE

Ten má navíc stále v živé paměti i poslední vzájemné utkání, kdy jeho svěřenci doma odevzdali soupeři všechny tři body. „Určitě si na ten zápas vzpomínám. Bylo to na začátku jara, nám se nepodařilo navázat na úspěšný podzim a trochu nás zaskočili. Troufnu si říct, že nás to i ovlivnilo do toho dalšího průběhu sezony, kdy jsme začátek jarní části nezachytili. Je to velké ponaučení a určitě i z tohoto zápasu budeme vycházet,“ vzpomíná plzeňský trenér.

Viktoriáni sice drží stoprocentní bodový zisk, v pěti kolech se ale trefili jen sedmkrát – z toho více než polovinu branek vstřelil Michael Krmenčík. „Zaměřili jsme se na útočnou fázi. Samozřejmě vycházím z toho, že nedáváme góly. Trošku mně vadí, že nejsme více úspěšní v ofenzivě, a proto se tam také i více hráčů točí. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom těch gólů dali více. Doufám, že se to brzy stane a střeleckou formu najde kromě Krmenčíka i někdo jiný,“ věří před šestým kolem FORTUNA:LIGY Pavel Vrba.

Vstupenky jsou stále k dostání na všech prodejních místech Plzeňské vstupenky (seznam ZDE) a online na webu Plzeňské vstupenky (ZDE). Pokud budou stále v prodeji i v den utkání, budou se prodávat od 9 do 12 hodin ve Viktoria shopu, od 12:30 pak na pokladnách.