S torzem týmu odcestoval ženský tým Viktorie Plzeň na hřiště Bayernu Mnichov, kde odehrál přátelské utkání s tamním německým celkem. I přes vysokou porážku se pro tým trenéra Lukáše Růžičky jednalo o velmi cennou zkušenost.

„Šest hráček máme zraněných nebo nemocných, navíc chyběly tři nejlepší hráčky a to bylo velmi znát,“ mrzelo kouče Růžičku. „Bayern nám ukázal skvělý herní projev a vysoké agresivní napadání po celou dobu utkání. Prvních 25 minut nás soupeř nepustil za půlku a holky byly pod obrovským tlakem,“ popisuje průběh.

Bayern se v tu dobu ujal vedení 4:1. Posléze se hra lehce vyrovnala, ale mnichovské ženy měly stále navrch a do konce poločasu přidaly ještě dvě branky. „Ve druhém poločase se holky zvedly, zabojovaly a dvacet minut byly vyrovnaným soupeřem Bayernu. Ke konci ovšem došly síly a zápas skončil 1:8,“ říká Růžička.

„Domácí ukázali skvělý herní projev, agresivní moderní fotbal a pro viktoriánky to byla velmi cenná zkušenost i přes vysokou prohru,“ uzavřel LukᚠRůžička své hodnocení duelu.