Do nadstavbové části o udržení vstoupil ženský tým vítězně, na hřišti v Dobřanech porazil Hradec Králové 3:1. Dorostenky prohrály po penaltovém rozstřelu v Pardubicích, mladší žákyně rozdrtily Teplice.

Ženy zahájily nadstavbovou část soutěže o udržení zápasem s Hradcem Králové v Dobřanech. A díky dobrému vstupu do zápasu nakonec uspěly 3:1! V úvodních 20 minutách se trefily Šlajsová s Tauberovou, po pár minutách druhé půle skórovala také Mášová. Hradecké hráčky poté sice snížily na rozdíl dvou gólů, ale na více se již nezmohly.

TABULKA LIGY ŽEN O SESTUP ZDE

DETAIL ZÁPASU ZDE

Dorostenky v generálce na pohárové finále sahaly po obratu v Pardubidích, kde po poločase prohrávaly 0:2. Po brankách Kolorosové a Strašilové ale dotáhly zápas do penalt, v nichž už byly v poměru 4:3 úspěšnější pardubické hráčky. „By byla první půle z kategorie hororových, tak za druhou půli holky zaslouží pochvalu a uznání, protože i když vše nefungovalo jak má, tak předvedly ohromné odhodlání a ochotu pracovat a otočit nepříznivý výsledek za každou cenu,“ řekl trenér Vojtěch Křelina. Celé hodnocení najdete v detailu zápasu.

TABULKA LIGY DOROSTENEK ZDE

DETAIL ZÁPASU ZDE

Starší žákyně na hřišti Vodních staveb přivítaly Teplice. Po gólu Ďurčovové vedly 1:0, ale hosté srovnali a následné pokutové kopy vyhráli v poměru 4:2. „Celé utkání jsme jasně dominovali, ale brankově jsme se neprosadili a při penaltovém rozstřelu jsme neuspěli,“ mrzelo kouče Milana Lukeše.

TABULKA LIGY ST. ŽAČEK ZDE

DETAIL ZÁPASU ZDE

Mladší žákyně s Teplicemi doma zametly 7:1. Hattrick vstřelila Anna Marie Košiková, prosadily se také Rancová, Alexová, Sutnarová a padl vlastní gól. Teplické hráčky snížily jen na stav 1:5. „Zasloužené vítězství, ale musíme zapracovat na proměňování vyložených šancí,“ řekl k utkání trenér Petr Žížek.

TABULKA LIGY ML. ŽAČEK ZDE

DETAIL ZÁPASU ZDE

Foto: David Koranda