V sedmém kole HET ligy přivítá Viktoria Plzeň na domácím hřišti Zlín. Výkop je naplánovaný na pondělní 18. hodinu a v Doosan Areně půjde o střetnutí dvou ze tří českých zástupců v pohárové Evropě. Co před ním řekli TomᚠHájek s Davidem Limberským?

Pro stopera Viktorie bude duel velmi specifický, do Plzně přišel právě ze Zlína. „Proti Zlínu jsem nikdy nehrál, vlastně ani v mládežnických kategoriích, takže se obrovsky těším. Tenhle zápas jsem měl v hlavě už delší dobu a moc si přeju, abychom ho vítězně zvládli my,“ říká ke konfrontaci se svými bývalými spoluhráči obránce Hájek. „Jsem v kontaktu s několika kluky se Zlína, co jsme se bavili, je všem jasné, že Zlín už nejsou jen rychlé protiútoky, jak tomu bylo dřív. Přišlo tam snad třináct nových hráčů, víc se kombinuje a soupeři si na ně dávají větší pozor,“ dodává.

Právě rychlými protiútoky se příštímu ligovému soupeři Viktorie podařilo Plzeň v loňské sezóně ve Štruncových sadech skolit. Nyní ale půjde o zcela jiné utkání, dalo by se s trochou nadsázky mluvit o evropském zápase. „Zlín bude mít teď na podzim podobně náročný program jako my, protože hraje základní skupinu Evropské ligy. Někteří z nich tohle zažijí úplně poprvé v životě, což na ně může dolehnout. To by měla být naše výhoda v cestě za vítězstvím,“ přemýšlí Hájek.

Viktoria má za sebou náročný duel na hřišti Bukurešti, Zlín zase proti Tiraspolu, třídenní zápasová pauza je ale podle hráčů dostatečná. „Myslím si, že to v pondělí na hřišti poznat nebude. Alespoň z naší strany, my jsme na to zvyklí a žádné výmluvy na to mít nebudeme,“ říká David Limberský, podle něhož je nyní důležitá kvalitní regenerace a dobrý spánek.

V Doosan Areně očekává těžkého soupeře. „Zlín hraje poslední sezony velmi dobře. Má zajímavé hráče, nebude to nic jednoduchého, ale věřím, že si s nimi poradíme,“ věří Limberský. Utkání se hraje v pondělí od 18:00 a vstupenky jsou stále v prodeji.