Během jednoho dne se Viktorii Plzeň zranilo hned pět hráčů. Na vlastní oči to přímo ve Westendorfu sledoval i generální manažer klubu Adolf Šádek. „Není to příjemné, ale k fotbalu to patří,“ říká v rozhovoru pro klubový web.

Nejprve z tréninku odkulhali po vzájemném souboji Aleš Matějů s Janem Kovaříkem, o několik hodin později rozšířili plzeňský lazaret během duelu s Fürthem i David Limberský, kapitán Roman Hubník a Radim Řezník. „První okamžik je vždy velmi nepříjemný. Nemáte přesné informace a musíte čekat na výsledky vyšetření. Nijak jsme ale nepanikařili, musíte zachovat chladnou hlavu a vše si pečlivě vyhodnotit,“ popisuje úterní události generální manažer Adolf Šádek.

Zatímco Matějů s Řezníkem už opět naplno trénují, Jan Kovařík je úspěšně po operaci kotníku a dvojice Limberský – Hubník pauzíruje kvůli svalovému zranění. „U svalových zranění nikdy nevíte, jak dlouho si vyžádají. Vždy jde jen o odborné odhady, ale jistotu nemáte. I to je jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli posílit v obranných řadách a přivedli Milana Havla,“ říká Adolf Šádek. V žádném případě však nešlo o unáhlený nákup. „Hráče jsme sledovali dlouhodobě a líbil se nám. Aktuální situace však samozřejmě naše úsilí o jeho získání urychlila,“ neskrývá.

Varianta, že by ve Viktorii zůstal Erik Janža, nebyla možná. „Erik s námi neodcestoval na soustředění, jednalo se s kyperským klubem o jeho hostování a hráč do nového působiště odletěl. Pro žádnou ze zainteresovaných stran by v tu chvíli nebylo dobré, kdyby se dohody rušily. Zranění navíc přišla ve chvíli, kdy jsme byli prakticky na všem domluveni a chyběl už jen podpis smlouvy,“ vysvětluje Adolf Šádek.

Za necelé dva týdny vstoupí Viktoria do 3. předkola Ligy mistrů. Adolf Šádek však v žádném případě nervózní není. „Není k tomu důvod. Mužstvo se pod vedením Pavla Vrby pečlivě připravuje a na všech vidím obrovskou chu a nasazení, což prokázal vlastně i souboj na tréninku, při němž se dva kluci zranili. Jede se naplno,“ má jasno. „I přes aktuální počet zraněných máme dostatečně silný a kvalitní kádr. S týmem už se připravují i Václav Pilař a Aleš Čermák. Chápu naše fanoušky, kteří byli možná vystrašení, ale chtěl bych je tímto uklidnit. Vše směřujeme tak, abychom byli na startu připraveni,“ zakončuje generální manažer.