21. 11. 2014    Juniorka - reportáž

Juniorka Viktorie porazila Liberec a neprohrála už osm zápasů v řadě

FC Viktoria Plzeň

20. kolo / Pátek 21. 11. 2014, 13:00 /

20. kolo / Pátek 21. 11. 2014, 13:00

FC Viktoria Plzeň

3:0

(2:0)

FC Slovan Liberec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Šiman – Piroch, Kratochvíl, Medveděv (87. Denk), Mlynařík, Šíša (53. Lešek), Koudelka (71. Domabyl), Hradecký, Černý (82. Bohó), Glazer (76. Vávra), Čihák.

FC Slovan Liberec

Zoul – Zítka, Pimpara, Bong, Vojtěšek, Bouška, Drobílek (76. Machuča), Janošík (82. Krejčí), Ambrož (71. Polívka), Ondráček, Henzl.

statistiky

Branky: 36. a 58. Černý, 32. Mlynařík ŽK: Ondráček (LIB) Rozhodčí:Ulrich – Hrabovský, Szikszay

Diváci: 0

Juniorka FC Viktoria Plzeň přivítala v pátek 21. listopadu výběr Slovanu Liberec. V areálu v Luční ulici potvrdili domácí stoupající formu a po výhře 3:0 prodloužili sérii už na osm zápasů. Nejlepší střelec Juniorské ligy Daniel Černý překonal libereckého brankáře hned dvakrát.

První vážnější šanci si připravili ve čtvrté minutě hosté, když se po pravé straně vydal dopředu Drobílek, jenže jeho ránu mu obránci dokázali zablokovat. V následné skrumáži se Drobílek opět dostal k balónu, ale ani tentokrát nemířil přesně. O osm minut později předvedl divákům Jurij Medveděv zakončení nůžkami, přestože tímto pokusem minul bránu, vysloužil si potlesk.

Liberečtí začali ztrácet míč ve středu hřiště, za což je domácí dokázali ve 32. minutě potrestat. Po pravé straně utekl Černý, který se dokázal natlačit před obránce a přestože byl v dobré střelecké pozici, nahrál ještě zcela volnému Michalu Mlynaříkovi, který s poklidem uklidil placírkou balón za brankovou čáru.

Čtyři minuty poté dostal Daniel Černý přesný přízemní centr od Glazera do pokutového území, odkud přesně umístil míč do liberecké brány a navýšil vedení Plzně.

Ve 49. minutě měl Liberec šanci na vyrovnání, když po přesném centru do malého vápna hlavičkoval Martin Vojtěšek pouze do tyčky domácí branky. Poté se ještě dostal k dorážce, tu mu však obránci srazili mimo. Tři minuty na to zahrozila i Viktoria, míč proletěl až k Medveděvovi, který obehrál jednoho protihráče a ihned vypálil, jenže proti jeho dobrému pokusu fantasticky zasáhl brankář Zoul.

V 58. minutě se po rohovém kopu Mlynaříka dostal míč až k Danielu Černému, který měl spoustu času se s balónem otočit do ideální střelecké pozice a poté už ho jen nártem dloubnul za záda brankáře.

O šedesát sekund později už to mohlo být o čtyři góly, jenže Glazer svoji stoprocentní šanci trestuhodně zmařil, následná dorážka Černého byla až z moc ostrého úhlu. V třiašedesáté minutě Plzeň zaspala, díky čemuž se do šance dostali hosté. Ondráček napálil odražený balón zpět na bránu, který po teči jednoho z obránců změnil směr a jen o centimetry minul pravou šibenici branky Šimana. Plzeň tak porazila Liberec na domácí půdě 3:0.