8. 9. 2014    U19 - reportáž

Dorostenci U19 zažili nepodařený zápas

FC Viktoria Plzeň

8. kolo / Sobota 6. 9. 2014, 11:00 /

8. kolo / Sobota 6. 9. 2014, 11:00

FC Viktoria Plzeň

1:2

(0:1)

FC Slovan Liberec

FC Viktoria Plzeň

Luhový, Debellis (46. Skála), Novák, Brožík (46. Kopřiva), Petr, Průcha, Matějka (70. Rychnovský), Kule, Ruml, Sedláček (65. Pinc), Hašek (60. Ritschel)

statistiky

Branka Viktorie: 59. Matějka (p)

Diváci: 0

Utkání nejstarší dorostenecké kategorie přivítalo v sobotu 6. září hřiště v Luční ulici. Po sedmi odehraných utkáních se Viktoriáni pohybovali v horní polovině tabulky, jejich soupeř z Liberce figuroval naopak ve spodní polovině žebříčku.

V prvním poločase byla domácí Viktorie lepším týmem. Plzeňští dorostenci drželi míč, ovšem bez většího tlaku v libereckém pokutovém území. Příležitost jít do vedení nabídli domácí svému soupeři prostřednictvím pokutového kopu, který Liberec dokázal využít.

Ve druhém dějství byla hra vyrovnaná. Matějka dokázal z penalty vyrovnat, ale již za 2 minuty hosté opět vedli, když hostující útočník umístil střelu přesně k tyči. V závěru si Západočeši sice vytvořili tlak, ale Marek Ruda nejprve nebyl v zakončení dostatečně razantní a následně v poslední minutě jeho hlavičku vyhlavičkovali z prázdné branky zadáci Liberce.

hodnocení trenéra

„Zápas se nevydařil výsledkově a naše hra měla také rezervy. Veliké množství hráčů zahrálo pod své možnosti, což se na týmovém výkonu negativně podepsalo. V příštích utkáních musíme být v obranné fázi mnohem zodpovědnější a ve fázi útočné přidat na přesnosti a účelnosti,“ tuší trenér Jiří Žilák.