30. 12. 1899    

9. kolo / Sobota 13. 9. 2014, 13:00 /

9. kolo / Sobota 13. 9. 2014, 13:00

FC Vysočina Jihlava

4:4

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Juraši, Debellis (52. Teršl, 85. Krušina), Brožík, Petr, Novák, Kule, Průcha, Matějka (57. Svoboda), Ruml, Sedláček, Hašek

statistiky

Branky: 32. Sedláček, 50. vlastní, 62., 70. Ruml

Diváci: 0

K utkání 6. kola I. Dorostenecké ligy zajížděli hráči Viktorie Plzeň do devatenácti let na půdu Jihlavy. Zápas, ve kterém se aktéři na hřišti mohli cítit jako na houpačce, nabídl překvapivé zvraty a skončil vysokou remízou 4:4.

První poločas byl hrán za vytrvalého deště. Jihlava si v úvodu vytvořila mírný tlak, ale do vážné šance se domácí nepropracovali. Ve 20. minutě se do první příležitosti Viktorie dostal Matějka, který zakončoval po přihrávce Sedláčka, ale domácí brankář jeho pokus kryl. Ve 32. minutě si stejní hráči vyměnili role. Matějka přihrál Sedláčkovi, který přesnou střelou dostal svůj tým do vedení. V závěru prvního poločasu ovšem ztratili viktoriáni koncentraci. Po zbytečném rohu domácí vyrovnali a následně po nenápadné akci protlačili míč do sítě i podruhé.

Také vstup do druhého poločasu měla Jihlava aktivnější a již po čtyřech minutách zvýšili domácí na 3:1. V 50. minutě jsme po rohovém kopu a dobré práci Brožíka donutili domácí k vlastní brance, ale o dvě minuty Jihlava také po rohu opět zvýšila na rozdíl dvou branek. Od 60. minuty se plzeňským podařilo zklidnit hru, přestože prohrávali o dvě branky. Mladí viktoriáni dobře kombinovali a dostali Jihlavu pod značný tlak. Výsledkem byly dvě branky Ondřeje Rumla. Za zmínku stojí především vyrovnávací gól, když míč putoval po ose Novák, Hašek až k Rumlovi, který svou šanci proměnil. I přes závěrečný nápor se svěřencům trenéra Žiláka zcela strhnout vývoj zápasu na svou stranu nepodařilo.

hodnocení trenéra

„Zajímavé utkání, ve kterém jsme dvakrát dotahovali dvougólový rozdíl. Hráči se s nepříznivým vývojem dobře popasovali po psychické stránce. Lacině obdržené branky nás připravily o zisk tří bodů,“ hodnotí Jiří Žilák.