8. 8. 2014    U19 - reportáž

Nejdelší výjezd v lize skončil pro dorostence neúspěchem

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Středa 6. 8. 2014, 11:00 /

3. kolo / Středa 6. 8. 2014, 11:00

MFK Karviná

3:2

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Juraši, Debellis (65. Ritschel), Brožík, Kule, Petr (75. Skála), Polom, Provod (56. Svoboda), Ruml, Matějka, Sedláček (80. Pinc), Hašek

statistiky

Branky Viktorie: 39. Ruml, 47. Matějka

Diváci: 0

​Hráči Viktorie do devatenácti let se ve středu 6. srpna utkali v rámci 3. kola dorostenecké ligy s celkem Karviné. Na nejdelší výjezd v rámci soutěže se vydali už s jednodenním předstihem, tři body ovšem zůstaly na domácí půdě.

Bojovný a vyrovnaný první poločas přinesl první branku v 11. minutě, kdy se po nedůslednosti plzeňské obrany ujali domácí vedení. Od 25. minuty však tlak Západočechů sílil. Sedláček ještě nevyužil zajímavou pozici ke vstřelení branky, ale Ruml se po krásné akci s Debellisem a Matějkou ve 39. minutě nemýlil. O poločasové pauze tak panoval nerozhodný výsledek.

Druhá polovina utkání začala pro Viktorii velice slibně. Matějka dostal svůj tým ve 47. minutě po spolupráci se Sedláčkem do vedení. Ovšem v průběhu zápasu přebírala postupně otěže hry Karviná. Domácí byli důraznější a sérii standardních situací dokázali využít ke vstřelení dvou branek. V 70. minutě mladí viktoriáni opět prohrávali. Závěr přinesl oboustranně neurovnanou hru. Největší šanci Plzně na vyrovnání měl Pinc, po centru Skály však jeho zakončení postrádalo razanci. V závěru obdržel Hašek zbytečnou červenou kartu a domácí tak již vítězství uhájili.

hodnocení trenéra

„Druhý poločas se nám herně nevydařil. V naší hře chyběly úseky s delším držením míče a domácí nás předčili v důrazu, což je pro nás ponaučením,“ hodnotí trenér Jiří Žilák.