30. 12. 1899    

5. kolo / Středa 17. 9. 2014, 12:00 /

5. kolo / Středa 17. 9. 2014, 12:00

FC Viktoria Plzeň

3:4pen

(1:1)

SK Slavia Praha

FC Viktoria Plzeň

Šampalík, Končal (50 Svoboda), Kopřiva, Suchý, Rychnovský, Mudra, Šifra (60 Pavlík), Pinc, Tomášek (70 Soušek), Kulhánek, Lank

statistiky

Branky: 38 Pinc, 69, 79 Pinc Penalty: proměnili – Suchý, Mudra, Soušek / neproměnili – Rychnovský, Kopřiva

Diváci: 0

V dohrávaném utkání sedmnáctek nastoupili v Luční ulici plzeňští Viktoriáni proti pražské Slavii. Zápas se hrál za příjemného slunečného počasí na skvěle připravené přírodní trávě a k vidění bylo hned šest branek i následné pokutové kopy, které se v případě nerozhodného výsledku od této sezóny kopou o druhý bod v zápase.

Utkání začalo v rychlém tempu a na obou stranách bylo k vidění množství pohledných fotbalových akcí. První branku vstřelila Slavia v 17. minutě z pokutového kopu, za faul domácího stopera Kopřivy. Domácí se však i nadále tlačili před branku hostujícího Tomana a v 37. minutě po hezké akci z levé strany Pincem vyrovnali.

Druhý poločas začal převahou domácích, ale bez využitých příležitostí. A tak šla znovu do vedení Slavia, která využila nevykrytého prostoru v pokutovém území, kam si naběhl Soušek a tvrdou střelou na zadní tyč prostřelil Šampalíka. Branka domácí přibrzdila v aktivitě a povzbudila hosty, kteří se znovu gólově prosadili v 63. minutě. Plzeňští hráči však souboj nevzdali a s velkým úsilím a nasazením dokázali vyrovnat, když byl pokaždé na konci akcí střílející Mudra.

V následných penaltách sice domácí Šampalík chytil jednu penaltu, ale následně to samé zvládl hostující Toman Rychnovskému a bohužel pro domácí svou penaltu neproměnil ani Kopřiva, který překopl konstrukci branky.

hodnocení trenéra

„Zápas to byl velice efektivní z pohledu rozvoje hráčů, dobrá úroveň přinesla spoustu řešení herních situací pod tlakem a v rychlosti. V prvním poločase jsme dokázali být kompaktnější a vypracovat si více šancí, v druhém poločase od obdržené druhé branky v 52. minutě už naše hra nebyla tak přesná a kvalitní Slavia dokázala potrestat vytvořené chyby. Postupně nám chyběla kontrola nad míčem ve středu hřiště a tím i mezihra. Pozitivní je naopak houževnatá snaha o vyrovnání do konce utkání, což se nakonec našim hráčů podařilo,“ hodnotí trenér Václav Mrázek.