30. 12. 1899    

6. kolo / Sobota 13. 9. 2014, 12:15 /

6. kolo / Sobota 13. 9. 2014, 12:15

FK Viktoria Žižkov

0:5

(0:3)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Přibyl, Končal (55. Svoboda), Kopřiva, Suchý, Rychnovský, Mudra, Šifra (64. Kapucínský), Pinc, Tomášek (60. Soušek), Kulhánek, Lank (70. Pavlík)

statistiky

Branky: 7. Lank, 10. Mudra, 39. Kulhánek, 61. Lank, 72. Kopřiva (p)

Diváci: 0

Po třítýdenní zápasové pouze zaviněné přeložením utkání se Slavií a Spartou zajížděli dorostenci U17 do Pražských Satalic, kde hrají své domácí zápasy mladší dorostenci FK Viktorie Žižkov. Utkání se hrálo na umělé trávě užších rozměrů, a i proto bylo k vidění spoustu osobních soubojů rychlá hra od branky k brance, ale i množství hezkých fotbalových akcí.

Hosté z Plzně šli rychle do dvoubrankového vedení, když se v 7. minutě z otočky v pokutovém území prosadil Lank a o tři minuty později Mudra, kterému do šance posunul míč Tomášek. Domácí tým se nejprve snažil o konstruktivní rozehrávku od vlastní branky, kterou jim však narušovali Plzeňané vysokým napadáním, a tak se v domácí hře postupně objevoval rychlý přechod na plzeňskou polovinu vysokými míči, z kterých si ale soupeř žádné vážnější šance nevypracoval. Výjimkou bylo jen nastřelené břevno střelou z velké dálky. Plzeňští se snažili více držet míč a po rychlých kombinacích si vytvářeli šance především ze stran hřiště. Po faulu na pronikajícího Rychnovské rozehráli hosté Mudrou signál na Kulhánka a ten v samém závěru prvního poločasu zvýšil na 3:0 pro Plzeň.

Do druhého poločasu se snažili domácí vletět s větší agresivitou a přímočarostí na Plzeňskou branku, ale hosté dokázali tento nástup eliminovat a krom střely do boční sítě z úhlu soupeři víc nedovolili. Naopak v 61. minutě se znovu prosadil Lank, který se na konci kombinační akce uvolnil ve vápně a tvrdou střelou skóroval. Poslední branka padla také do branky Žižkova. Rychlou akci Plzeňských zastavili domácí faulem na pronikajícího Kulhánka v pokutovém území, za který byla nařízená penalta. Tu proměnil Plzeňský Kopřiva. Domácí se v závěru přeci jen dostali do velké šance po okénku v obraně hostů, ale samostatný nájezd z pravé strany skvěle zlikvidoval brankář Přibyl.

hodnocení trenéra

„Vysoké vítězství nás pochopitelně těší, ale důležitější pro nás je způsob hry a prosazování přes soupeře. Tam kluci zvládli přenést činnosti z přípravy jak v defenzivě, tak ofenzivě. Domácí tým nás i přes obdržené branky na užším hřišti dobře napadal a tam se projevovaly nedostatky, které by nás proti fotbalově kvalitnějšímu soupeři mohli mrzet. Proto bereme tento zápas jako dobrý vstup do rozběhlé soutěže po delší zápasové pouze a přípravu na další utkání. Kvalitní soupeř nás čeká už tuto středu, kdy přivítáme v dohrávaném utkání Slavii Praha,“ říká trenér Václav Mrázek.