30. 12. 1899    

9. kolo / Neděle 5. 10. 2014, 11:00 /

9. kolo / Neděle 5. 10. 2014, 11:00

FC Viktoria Plzeň

4:3pen

(1:1)

FC Slovan Liberec

FC Viktoria Plzeň

Přibyl, Svoboda (60. Šastný), Hruštinec, Suchý, Rychnovský, Pavlík, Tomášek (41. Kopřiva), Končal (70. Arzberger), Soušek, Pinc

statistiky

Branky Viktorie: 3. Končal (p), 63. Hruštinec, 70. Mudra Pokutové kopy proměnili: Pinc, Mudra, Soušek, Rychnovský

Diváci: 0

V nedělním dopoledni padlo v Luční ulici šest branek po remíze dorostenců Viktorie do 17 let a stejně starých zástupců Slovanu Liberec. Dalších šest branek viděli diváci v následných pokutových kopech, kteří domácí zvládli lépe a připsali tak druhý bod z utkání.

Samotný zápas začal svižně, hosté se hned v první minutě dostali do vápna domácích, ale branka padla na druhé straně. Domácího Pince zastavila hostující obrana jen za cenu faulu a nařízenou penaltu proměnil Končal. Slovan vyrovnal ve 14. minutě z brejku po rohovém kopu domácích. Vyrovnání domácí přibrzdilo v aktivitě a hra se zbytek poločasu odehrávala spíše mezi vápny.

Druhý poločas viktoriáni více drželi míč a vynutili si tak i více standardních situací po faulech hostů. V 63. minutě rozehrával z levé strany Pavlík přímý kop, který usměrnil z malého vápna do branky Liberce Hruštinec. O sedm minut později už domácí vedli o dvě branky, když na konci akce Suchého a Pavlíka stál Mudra. Pět minut před koncem zahrávali hosté přímý kop za ruku domácího Hruštince, brankaři Přibylovi se nepodařilo míč udržet a u dorážky byli dříve hosté. Snížení Liberec motivovalo k další aktivitě, která se mu vyplatila v samém závěru, kdy jeho hráči využili nepřesné rozehrávky Suchého a křižnou střelou vyrovnali. V nastavení ještě mohli z trojnásobné obrovské šance strhnout domácí výhru na svou stranu, ale Soušek, Mudra ani Arzberger míč do branky neprotlačili.

hodnocení trenéra

„Ztratili jsme tvrdě vypracovaný náskok v samém závěru zápasu, to nás velmi mrzí. Liberec hrál dobře, byl hodně důrazný a naši hráči měli problém s prosazováním. Všechny branky jsme soupeři nabídli vlastí chybou a Liberec toho dokázal využít. První poločas byl hlavně po vyrovnávací brance z naší strany bázlivý a nevýrazný. Ve druhém jsme byli více v mezihře a na míči, včetně množství standardních situací, to nám přineslo zmíněný dvoubrankový náskok. Ztracené vítězství kluci odčinili alespoň v pokutových kopech. Máme však co v přípravě před dalším utkáním s hráči rozebírat,“ říká důrazně trenér sedmnáctiletých Václav Mrázek.